Saturday, January 29, 2011

balik kampung... ooo~~ balik kampung



malam semalam hati aku berbelah bagi, sama ada nak gerak malam tadi atau subuh pagi ni... biasalah, kalau gerak malam mang aku bukan kerumah pun. berjimba-jimba dulu.. sebab aku kalau kat kampung memang jarang keluar malam...bukan jarang.. lebih tepat.. tak keluar malam.. sebab ayah memang tak bagi..so, semalam etoi (si sahabat subahat) wakakaaka.. ajak tido umah dia teman dia, sebab hubby dia keje malam..dia pun memang nak berjalan ronda-ronda malam katanya.. tapi aku dah cakap awal-awal..aku nak kemas rumah dulu.. rumah aku bukan takat macam kapal karam.. dah macam tukun pun ada.. separuh berlumut.. eeee... biasa le.. busy jerk memanjang.. memang malam tadi all out aku kemas kan.. nak-nak lagik dapur.. tempat aku memasak tu.. huhuhu.. lepas tu  hall.. last sekali bilik aku... penat sangat penat.. hati berbelah bagi nak turun melaka malam tu sebab takut tertido.. tiba-tiba etoi msg ..

" babe.. tak yah rush sangat, aween ada teman aku.. tapi kalau ko turun..cantik gak tu.. ley jimba malam ni" 

oleh kerana dia dah bagi msg itu macam.. aku decide untuk lelap kat rumah.. tak tahan ko..! abes mengemas kul 2 pagi... gila bapak penat. itu pun, barang-barang nak bawak balik kampung tak settle... set jam kul 6 pagi.. sebab berhajat nak kuar awal subuh.. nak drive sambil menikmati embun (perkara yang aku selalu buat kalau balik 'haram')... tapi kul 6 dah off alarm ley lak layan selentok dua.. haaa apa lagik 6.30 baru bangun.. hampeh ar... barang dah lah belum siap...nak tak nak akhirnya gerak jam 9am.. 2 kali aku terserempak speed trap.. tak tahu le aku kena ke tak.. sebab aku bawak 120km/j ... masa terserempak dengan diorang tu.. sampai melaka jam 930am, roger etoi nak makan sarapan rumah dia.. pegi rumah dia tak sampai 5 minit, kakak lak kol suh balik, sebab nak suh drive umah sepupu kawen. ayah aku tak ley bawak keta ( minor operation) nak taknak aku balik la, sampai umah jam 10 terus siap-siap.. yang best, aku tak nak pakai baju aku.. nak pakai baju mak aku.. hahahahaha.. sesi carik baju ni yang aku nak gelak.. mak aku ni sure la rendah dari aku sikit.. badan dia pun tak bidang macam badan aku... apa lagik baju semua ala2 sendat... wakakaka.. watibai jerk deeee.... lantak la.. malas ambik port.. 

maksedara aku sorang ni.. orang merantau.. suami tak de.. duduk lak kejiranan ramai chinese.. dah majlis dia.. takde la orang sangat.. kul 11 aku sampai umah dia.. adalah dalam 10 orang tengah makan.. bapak aku kata, memang dia jemput yang terdekat.. ha... ikut jerk la.. memang aku tak campur urusan orang tua nih..sekali aku tengok ada karaoke la... hahaha.. apa lagik.. minta izin bapak dulu.. dia kata ok.. aku apa lagik

"bang... karaoke ni open ke? ke dj jerk nyanyi? " sebab aku tgk dia jerk nyanyi tak de orang lain
"eh open dik.. nak nyanyi ke.. pilih la.. pilih.."

hajat dihati nak nyanyi lagi menghitung hari, krisdayanti.. tak de lak.. apa la diorang nih.. lagu lama tu pun tak de.. last-last.. ambik lagu salam buat kekasih dari nadia..

aku ambik mic..."bang. takut la bang.."
"slumber jerk dik.. jangan risau.. suka-suka jerk nih.. tak sedap tak pe"

aku pun start... ~~ di sebalik kalbu.. yang semakin layu..~~ dari belakang aku dengar dj tu cakap.. pergh sedap siot.. boleh tahan suara..  kembang sikit.. tapi buat derk jerk... nyanyi terus.. korang pun tahu kan, lagu nih high tone nye lagu..tp bukan nak berbangga.. tapi nak meriak.. itu memang core aku..hahahhaa.. tak lah.. aku memang boleh high note.. abes nyanyi aku nampak mak usu dengan pak usu aku.. lambai-lambai tunjuk isyarat bagus... hahahaha.. mak usu aku datang dekat dia cakap.. eh budak laki 2 oang kat sana.. pandaaang jerk ko nyanyi.. tak jadik makan.. dia kata sedap la... e'eh budak tu ley nyanyi tone tinggi.. wakakakaka.... pastu dj tu cuit.. dik lepas ni duet ea.. wakakakaka.. adeehh layan kan jerk... lepas tu aku nyanyi ada la dalam 4 lagu... closing aku ambik kemelut dimuara kasih dari ziana zain.. abes dari tu aku ada dengar suara-suara mengusik.. nak autograff... hahahaha.. 

siyes.. ni kali pertama aku berani sakan nak nyanyi dekat umah orang kawen.. nak tahu kenapa??? sebab tak ramai orang... hahahahahhaha.....

jangan marah... akak jadi artis sekejap ya..... ekekekekeke


kosa kata :

berjimba = berseronok-seronok sambil berjalan-jalan,berkaraoke,atau apa sahaja aktiviti seronok
balik haram = balik tanpa keizinan dan pengetahuan orang tua aku yang terchenta


cerita waktu ini :

► semua orang tengah tido..tido petang kecuali aku.. 
  sebab nak siapkan entri ni.. hahaha

► ayah aku bising tadi sebab dia nampak aku
  bawak balik gitar... hahahaha

► lepas rasa rindu kat mak ayah.. lepas cium diorang

► pssssstt.. malam ni ada joget lambak.. sape nak jadi
  partner saya?????? 

2 comments:

Piah Becok said...

hahahahaa.. jimba jgn tak jimba. pasni nyanyi kat umah saye lak ek?

hestyrezyuda said...

boleh aje... hahahha

klik iklan ni tak kena bayar pun