Wednesday, February 20, 2013

JOM KE BUKUJALANAN BANGI........!!!!


JOM JOIN MEMBACA BERSAMA BUKUJALANANBANGI!!

Kepada kawan-kawan yang minat membaca, mencari-cari kawan untuk bertukar-tukar buku, jangan malu jangan segan jom join kami di BUKUJALANAN - BANDAR BARU BANGI (BJBBB). Waktu dan tempat seperti berikut : TARIKH         :           24 Februari 2013
MASA             :           5pm - 7pm
TEMPAT       :           Taman Tasik Cempaka, Bangi (berdekatan dengan McD bangi, ada
playground dekat2 area situ)

Boleh follow twitter @bukujalananBBB atau like FB page Buku Jalanan Bandar Baru Bangi
KONSEP & HISTORY :

BukuJalananBangi berkonsepkan perpustakaan umum yang santai dan terbuka.  Di sini terdapat buku-buku yang di dermakan orang ramai untuk dipinjam secara percuma dan boleh kenali rakan-rakan yang minat membaca dan boleh bertukar-tukar buku yang di minati serta bertukar-tukar pendapat . BukuJalananBangi juga akan menjadikan kita lebih mengenali kawan-kawan yang sama minat membaca menulis dan sebagainya dan boleh berutkar pendapat tentang perkara-perkara yang diminati.                                        .  

anda juga boleh membawa buku yang tidak mahu disimpan lagi untuk di sedekah kan disini, dan membawa buku-buku yang telah di baca untuk sesi  bertukar-tukar buku dengan kawan-kawan yang baru.                                                                                   .

Buku Jalanan Bangi baru di tubuhkan, dan di kendali oleh anak-anak muda yang minat pada bahan bacaan dan program-program kesusasteraan. Kali pertama dijalankan pada 10 februari lalu. BukuJalanan Bangi masih lagi di peringkat awal dalam memperkenalkan konsep ini kepada masyarakat bangi dan kawasan sekitar. program yang di jalankan berasaskan perpustakaan terbuka dan santai sahaja kerana ia masih lagi baru dibanding dengan BukuJalananTitiwangsa, BukuJalananShahAlam,BukuJalananPasirGudang dan sebagainya.Tetapi BukuJalananBangi akan meningkatkan program aktiviti dari masa kesemasa.                                                                           .

Kepada anda, bolehlah datang bersama keluarga dan kenalan. juga boleh membawa buku2 terpakai untuk di sedekahkan, dan buku-buku yang hendak ditukar-tukar dengan rakan-rakan baru yang lain.                                                                     . 

sekiranya anda ada buku terpakai, tetapi tidak dapat datang pada hari tersebut, bolehla hubungi saya untuk disampaikan kepada BukuJalananBangi. hubungi saya di talian 0196712360 sebelum atau pada sabtu pagi.                            .

klik iklan ni tak kena bayar pun