Wednesday, April 16, 2014

UNTUK ADAM by sky jamil

assalamualaikum.. sebelum korang baca aku nak bagi tahu 1 rahsia dulu. entri ni dari blog adik sky jamil .. aku paste sini bukan sebab dah tak de idea nak tulis entri.. tapi aku tertarik dengan isi entri yang simple ni.. hrm, walau hakikat aku tak sesuci ayat di bawah.. aku berharap aku juga dapat menjaga keaiban, kehormatan dan kesucian aku dan lelaki diluar sana, insyaAllah amin...

thanks to sky jamil ... UNTUK ADAM

"TAHUKAH KAMU.. ??

♥ Seorang muslimah yang tidak melayan lelaki apabila ditegur janganlah kau kata dia sombong ,
♥ Seorang muslimah yang tiada teman lelaki , janganlah kau kata dia tak laku ,
♥ Seorang muslimah yang tegas dalam memelihara prinsip aurat , janganlah kau kata dia kolot ,
♥ Seorang muslimah yang tak pandang kau tika bersemuka , janganlah kau ingat kau hensem sangat sampai dia takut nak pandang , -_-"

TAHUKAH KAU WAHAI ADAM ,

Apa yg ada di sebalik sekeping hati muslimah itu ?
Ketahuilah , dia sedang berjuang memelihara hati engkau supaya tegar meletakkan Allah di atas singgahsana dalam hatimu .
Dia mahukan engkau , menjadi mujahid yang sibuk menegakkan kalimah haq berbanding melayani hawa nafsumu .
Betapa dia sangat takut andai dirinya menjadi punca kelalaian hatimu dalam menunaikan hak Allah .
Betapa dia sangat takut andai dirinya mengkhianati hak Allah dgn mengambil alih singgahsana Allah dalam hatimu ..

 ♥ Rugi seorang LELAKI itu apabila melepaskan seorang WANITA yg cantik akhlaknya kerana terlalu mengejar wanita yang cantik wajahnya ♥


 Jangan biarkan HATI di jajah ,CINTA yang lain sebelum CINTA ILAHI
 ^^ Saya suruh awak jadi MATAHARI saya, tapi bila malam, awak akan hilang, macamana saya nak ucap Goodnight kat awak setiap malam?

Maka saya suruh awak menjadi BULAN saya, tapi bila pagi awak akan hilang, macamana saya nak ucap Goodmorning kat awak setiap pagi?

Apa kata awak jadi IMAM saya, Subuh, Zohor, Asar, Maghrib dgn Isyak sentiasa ada untuk ucapkan sayang awak pada saya. Tak termasuk Dhuha lagi kalau saya nak.(◕‿◕✿) Nikah itu ibadah  

"Yang penting bukan siapa isterimu semasa kau nikahinya, tetapi siapa dia setelah menikah denganmu. JAdi, janji Allah tentang lelaki yang baik untuk wanita yang baik bukan hanya berlaku pada awal pernikahan, tetapi di pertengahannya, penghujungnya malah sepanjang jalan menuju syurga!”  

Pesan Ustaz Pahrol berkenaan jodoh.. "Pilihlah jodoh dengan dua cara. Pertama, jadilah orang yang baik. Insya-Allah, kita akan mendapat jodoh yang baik. Kedua, ikutlah pilihan orang yang baik. Orang yang baik akan memilih yang baik untuk jadi pasangan hidup kita.”

klik iklan ni tak kena bayar pun