Friday, April 19, 2013

Block-blocking-blocked=blocker

Assalamualaikum ..

Hi guys ang gurls.. Selamat pagi, salam jumaat yang baraqah!

Tajuk aku pelik kan? Kahkahkah... Ok kisahnya macam ni, aku bukanlah manusia yang suka nak blok-blok orang di laman sosial.. Walau aku selalu tengok kawan-kawan aku, baik yang jenis famous atau tidak famous serta yang purak-purak famous selalu memblok orang. Jujurnya aku pun tak tahulah sekiranya aku ini ada di blok atau tak. Sebab aku jarang pulak teringin nak bukak wall orang, lebih kepada, syok sendiri je aku ni di laman soSial.

Tapi kali ini, aku bertekad nak block orang, tanya pendapat kakang salt dengan geng cupin group*diorang ni memang agresif, jarang nak suh aku cool down* panel-panel terpilih ini menyarankan supaya aku mem'block' sajork mereka yang tidak memberi faedah malahan tiada keuntungan apakan lagi kebahagiaan dan kepuasan.. Sebab para panel terpilih sangat pening kepala dengan cerita mereka-mereka itu. Ketidak jujuran,ketidak ikhlasan.. hipokrit! , tiada semangat setiakawan apatah lagi kecintaan dan keghairahan..*eh?!* jadi aku block sajork mereka di semua laman soSial seperti twiterjaya! wasap! fesbuk! wechat! bbm! .. Ya, bagi aku senang.. Masa korang tak ujud dalam kehidupan maya aku.. Aku sangat senang mau berpuitis makian dan aku terasa sangat enak dan nyaman bagai berada di awangan kayangan *eh?! Lagi*.

Masalahnya sekarang.. Bila aku block mereka ini.. Nafsu aku makin membuak untuk mengunfriend bukan block.. Manusia-manusia yang aku rasa semak dan tisak membantu aku dalam menenangkan fikiran dan percambahan minda merentasi dunia nyata yang penuh kekalutan dan tidak seperti kehidupan angkasa yang kaya dengan kreativiti dan inovasi misi dan visi *eh?!lagi*

Ramzan tanya aku apa beza block dengan remove. Secara loyau buroknya aku nak kata... "See my lips bro!". Kahkahkahkah

My BlackBerry's juiced by DiGi. How about yours?
http://m.digilive.my/bbplans

klik iklan ni tak kena bayar pun