Sunday, September 20, 2015

me and my future

assalamualaikum...

lama dah kan tak update. rindu.. rindu sangat dengan blog ni. tapi nak buat macam mana.. selain dari sibuk.. laptop pun rosak .. kat opis tak ley nak berblog ni.. so hari ni untuk sekian lama, insyaAllah aku akan seniasa berbual dan upda

umm.. kali ni aku rasa aku betul-betul nak abadikan kisah diri aku lagi dalam blog ni.. mana tahukan ini aje yang mampu aku catat untuk masa depan aku.. untuk anak-anak aku kalau la aku panjang umur.. andai la... hehehehe..

hurm... hari tu aku dah disahkan ada 1 penyakit RETINITIS PIGMENTOSA yang mana kemungkinan besar.. lambat atau cepat aku akan buta. sedih? siapa tak sedih kan?tapi insyaAllah aku kuat.. cuma tengah pikir macam mana aku nak hadap benda tu yang datang sedikit demi sedikit..
kadang-kadang dia macam sikit teruk tapi kadang-kadang ok je.. sampai ada 2,3 orang kawan yang boleh perasan perubahan tu.. aku bukan apa.. kadang-ladang aku sendiri yang keliru adakah aku memang dah into teruk dalam penyakit ni atau maam mana? hmmm.. aku hanya pikir macam ni je.. kalau abang aku sendri boleh hadap benda ni... kenapa aku tak boleh?

xuma aku mengharap orang-orang keliling aku paham .. dan boleh bantu aku dari segi kekuatan emosi.. tapi yelah mana pulak orang nak tahu kan? kawan-kawan aku sebelum ni semua dah tersedia kenal aku sebagai orang yang sempurna.. orang keliling pun akan tengok aku sebagai orang yang sempurna.. tak kan aku plak asyik nak menjaja cerita kan? haaaaaih..

rasa sikit kepayahan juga rasanya

aku hanya berserah kepada Allah dan iar masa dan keadaan yang menjadi ukuran setiap diri aku...

klik iklan ni tak kena bayar pun