Sunday, October 18, 2009

nak tulis ke tak???!!!

masuk nih dah bape belas kali dah aku buka page untuk mengarang tapi aku tak tertaip pape.... aduiii dah kenapa aku nih... ish..ish..ish...

banyak dan terlalu banyak aku nak luah dalam nih sebenarnya.... cuma hati tak kesampaian, tangan tak terdaya nak menaip meluahkan...

yang aku tahu... sekarang nih aku sunyi....

terkenang saat2 manis ketika aku dengan RAMZAN...

satu nama yang akan ku simpan kemas bersama haruman kerinduan dalam taman hati aku...nak kontek dia selalu, aku takut aku mengganggu..bukan aku gila talak..tapi, aku terkenang dengan semua kebaikan dia.Dia terlalu baik untuk aku..membuatkan aku rasa aku terlalu camping untuk bersebelahan dengan dia... jadi aku undur diri.... kerana dia adalah insan yang baik, bukan untuk aku yang kurang baik ini..

haaaaahhhh... aku biarkan itu berlalu....dengan senyuman yang tersisa, aku tabahkan diri.. mula bermain difikiran aku... adakah aku AKAN BERKAHWIN??? SIAPA bakal suami aku??? tak dapat aku bayang untuk aku menikah...bukan aku menolak jodoh. aku tak pernah menolak jodoh...cuma aku tak terfikir untuk itu..kerana aku rasa aku tak layak lagi menjadi seorang isteri..
ADAKAH LELAKI YANG AKAN MENERIMA AKU SEADAANYA DAN SUDI MENDIDIK AKU KE ARAH KEAGAAMAN SEPERTI YANG AKU DAMBA KAN???
ADAKAH AKU BOLEH MENJADI ISTERI YANG SOLEHAH???
ADAKAH AKU MAMPU UNTUK MENJAGA SUAMI AKU???
ADAKAH AKU MAMPU MENJADI SEORANG IBU YANG MITHALI??

semua ni bermain difikiran aku... Ya Allah..semuanya aku berserah padaMu..bimbingi dan peliharalah aku ya Allah dari semua kejahatan dan kemaksiatan..

No comments:

klik iklan ni tak kena bayar pun