Thursday, January 8, 2009

LELAKI vs EGO + KAWEN

mlm tadi room hangat sekejap..
aku yg pada asalnya igt nak offline
kul 11.30, tak jadik bila etoi masuk
room.sedang aku rancak borak dgn etoi,
amar lak masuk line.
secara berseloka, aku ajak amar kapel,
sebab malam tu sume sibuk nak berkapel.
tapi tanpa ku sedari amar lak macam
ley tangkap siyes bila dia jawab
"am bukan tak nak mim, tapi dah berpunya"
adoiyai...aku bukan ajak kapel sungguh2 pun ..
waakakaka. nak tergelak pun ada.
tapi .. itulah permulaan atau penyebab
tercetusnya isu ni.masa nih, mama_syiera
meluah rasa yang dia rasa tak sanggup
dan tak bersedia nak kawen sebab melihat
orang yg terdekat dan sekeliling dia punya
pengalaman.. then dia cakap lelaki skang suka
memandang kecantikan
(syiera ni, macam aku la..tembam dan cute)
dia cakap macam tu sebab dia dah banyak kali
clash, bila hulurkan sayang seikhlas hati.
sakit woooooo
aku dan etoi paham apa rasa dia..
aku tak nafikan, lelaki pun ada yang
terkena macam tu..
tapi amar mempertahankan..

lelaki adalah ego..

keegooan lelaki pantang untuk dicabar..
kerana lelaki adalah pemimpin..

here.. aku tak paham.. kalau betul amar kata
lelaki adalah pemimpin,sebab itu dia ego,
bukan ke sifat pemimpin perlu adil pada semua
dan diri sendiri?? kalau dilihat balik, keegoan
pada pemimpin yg adil, adalah bertempat..
tapi amar menafikan...
memang aku tahu, lelaki dn ego tak dapat
di pisahkan..
tapi.. kenapa ada lelaki yang kita tgk boleh
bertolak ansur??
kalau yang terlalu ego nih, aku nampak more
pada nak orang pandang dia bagus..
sesekali, kalau kurangkan ego, atau ego bertempat,
orang laaaaagi hormat dan nak berdampingan...
so. memang realiti lelaki dan ego, tak boleh dipisahkan..
tapi ego tu, gunakanlah pada yang sepatutnya.
kalau dah kawen, kurangkan lah ego,
supaya isteri senang berdampingan dan berkongsi
dengan suami..tak kan ada jurang dia antara suami & isteri

3 comments:

ieykin baik said...

hahhaa
nak tergelak dbuatnya
lawak gle kak
hahaha
tang amar tu
kak kena tahu
laki mmg siyes ckit kalo pompuan usha
cpt cair
hahahahhaha :]
x ley stop da

sometime sometime sometimes said...

btoi tu kin...
pntang ajak on je.. xkire la dah ade ke xde ke.. gatai je.. nk ajak kawan je xmau.. ape laa...
hmmm

~ isu mim ni.. amar.. seorg yang aneh.. dan agak poser bagi aku.. seorg lelaki matang tidak akan terlalu lantang memyatakan isu ego.. kerana kematangan meletakkan ego di tempat sebenarnya.. jika ada yang masih dah terlalu mengikuti ego itu berarti die masih "keanak2kan", opppss maafkan aku jika terluka mendengarnya.. but dats my opinion.. deff pple got deff opinion... so terpulang pada kalian menilaikan nya... haruskah ego di utamakan atau tidak.. pada aku balance/tolerate is da most important thing.. tQVM akaka

miss.4kul4h said...

hahahahaaha... no komen..

klik iklan ni tak kena bayar pun