Wednesday, January 7, 2009

angah sahut cabaran masak BUBUR ALA KAMPUNG

pict bubur ala kampung yang angah buat
so, kira dia dah buat jadik, korang kena wat sendiri la.. ahaha
angah ni lelaki tau.. bukan perempuan.. teror dia masak



aquacidox86: capek
hesty : adik:D

aquacidox86 :
owh akak chumeyl

hesty :
wiiinnduu >:D<

aquacidox86 :
hehehe ngh kje ke? td sy da bkak blog akak

hesty :
uik :"> komen tak? ;))

aquacidox86 :
cantik nye akak sy ni..gmbar latest ek?

hesty :
ha? :-O gambar yang mana?

aquacidox86 :
gambar diriku hehe

hesty :
tgh buka lagik kew? akk baru dapat nak buka nih
sebb tadi sibuk wat kije:D

aquacidox86 :
akak windu akak bnyk2

hesty :
ekeke windu banyak2?

aquacidox86 :
btol kak..wndu kt akak. ble lg nk dtg ktn?

hesty :
hmm.. igt nak datang ujung tahun hari tu.. tapi tak
kesampaian banyak sangat hal:(

aquacidox86 :
hmm..raye cine ni ke?sy,mira, ateh balik ktn

hesty :
yeke? hmm raya cina tk dapat dik.akk kena balik melaka

aquacidox86 :
owh ye ke. mama ng abah slalu tnye.ble lg akak ima nk dtg
hp tu rosak.sb tu jarang call/msg akak.sowi ek
slalu ingt kt akak tp....
seru pada angin je spaya smpaikan rinduku pada mu
cewaaah!!!

aquacidox86 :
nk try la bubur thai n bubur mcD yg akak ajar kt blog tu
mcm besh jer da terliur da ni
da la lapa bangatttt

hesty :
best.. memang best..tapi bubur mc D tu
kena ada lada sulah baru best

aquacidox86 :
owh..mnyak bijan?nk beli kt mn?

hesty :
lada sulah tu masuk kan bila barang tumis tu dah garing dan api
dah tutup kalau tak hanget nanti
minyak bjan tak de pun tak pe
kalau nak beli kat kedai runcit la
tapi kena tgk betul2
sebab banyak yg cina punya

aquacidox86 :
owh ye ke..da trbayang2 n terbau2 bubur mcD da

Sent at 9:56 AM on Wednesday

aquacidox86 :
akak...sy da gi beli barang2 nk wt bubur mcD

hesty :
huhuh...tangkas nye
k
sebelum wat
cakap dgn akk nak wat apa dulu

aquacidox86 :
mule2 basuh beras besih2
pastu ltak atas dapur
smntara nk tnggu beras didih
panaskan kuali n goreng bwg merah,halia
bwg putih skali
den kecik kn api n masukkan lada sulah
pastu masuk kn dlm beras tadi
masuk la ayam ke,daging ke
jgn lupe kiub pati ayam
btoi x?

hesty :
eheheh
betul2
tapi ayam atau daging tu
kamu masuk kan awal dalam periuuk beras pun tak pe
sebab takut lambat masak
air rebusan tu yg sedapkan

aquacidox86 :
waduh2 sedap bangatt

hesty :
jgn lupa garam lak

aquacidox86 :
xsabar nk wt nih
ala akak...
lupe beli daun sup n daun bwg
adei
xsdap xde daun sup ndaun bwg

hesty :
ok je..lagik cerewet dia nih

aquacidox86 :
hehe
baru nmpak real cm bubur mcD

hesty :
kalau nak lagik real
kena potong dadu cili merah tau, atau cili benggala

aquacidox86 :
xde..angh beli cili api je tadi kak, blh je nk potong dadu

hesty :
uik..jgn letak cili api..dah ada lada sulah tu
kang buasir

aquacidox86 :
hehehe...nti angh send gmbr bubur yg da siap ek

Sent at 12:18 PM on Wednesday

hesty :
jadik tak bubur nya???

Sent at 2:44 PM on Wednesday

aquacidox86 :
tgh masak kak..baru rebus nasi

Sent at 3:42 PM on Wednesday

hesty :
dik..dah siap lum?

Sent at 4:19 PM on Wednesday

aquacidox86 :
hehe..5% lagi..da ltak da bwg,halia grg,ltak lada sulah
sume da sumbat

Sent at 4:37 PM on Wednesday

Sent at 4:39 PM on Wednesday
aquacidox86 is sharing a picture (1.1 MB)


aquacidox86 :
sedap bangat recepi akak ni
sebijik mcm bubur mcD

hesty :
iye la tu.. ke ambil hati?:-"

aquacidox86 :
jadi.. sedap bangatt

hesty :
ada yg kurang tak?

aquacidox86 :
cme pedas je..yg len sume ok

hesty :
sebab dia panas kot
so g kat blog akk
bagi tahu kat komen angah dah buat ea
kang diorang suh akk mask untuk diorang lak
maknanya boleh masak sendirik la kan?kan?kan?
ahhahaah

aquacidox86 :
haha...okeys
nti akak upload la gmbr bubur yg sy msk td tu ek

hesty :
bereeesssss

5 comments:

sometime sometime sometimes said...

huiyyoooo hebat la si angah ni... wakaka. aku x terbuat2 pon bubur nya tu.. die yg boi dah siap buat n rase.. cis.. tercabar diriku ini.. ehehhe.. niway... lelaki klu masak 3x lebih sedap selalunya dari wanita ahakz... bagus angah... keep it up chayok2 chayok.. bahagia isterimu nt :D

ieykin baik said...

hahaha
kak amim
angah neh dok memuji jek
waaa :oa
dik real kak ke?

hestyrezyuda said...

wakakaka.. mana lak.adik angkat laa.. yang real2 sume tak tahu akk ada blog laaa

sourplum said...

chat history kte dua jgn letak kt blog tau..
huhu

hestyrezyuda said...

HAHAHAHA... TAKUR KE LIM? WAKAKAKA.. YG DARING I TAK LETAK.. U JGN WISO.. AHAHAHA
GURAU JE DIK

klik iklan ni tak kena bayar pun