Tuesday, November 1, 2011

kenapa aku tak pernah perasan aku gemuk eak???




semalam aku pegi klinik... buat pemeriksaan lanjutan... pastu doktor tu tanya 
"hurm... jadi lagi ea... masih tak berenti since bulan 4 ritu?" ..

aku menjawab dengan muka yang sugul " ha'ah doktor .. ingat hari tu dah ok lepas makan ubat tu.. rupanya tak juga.." 

" em... badan awak memang besar macam ni ya? atau ada kenaikan berat badan?" doktor memandang badan aku.... 

"errr.... saya rasa ada kenaikan la doktor.... sebab saya rasa dulu nya suar saya tak ley pakai" 

doktor hanya menagangguk....

sekarang ni yang aku nak tahu.. badan aku ni besau sangat ke weyh???? asal hakikatnya aku rasa macam biasa2 jerk... tapi orang pandang aku macam besau nau???? errrgghhhhhh...... fuuuuuuuuuhh~ sabar..sabar...

sebelum pun ada juga... aku hantar baju tempah kat kawan.. suruh dia hantar kat orang yang dia kata bagus sangat jahitanya tu....  aku minta dia buatkan baju kurung moden.. kawan aku tu cerita balik..

kakak jahit baju tu tanya.." liya kawan ko ni gemuk ea orangnya?"

"erm.. berisi la juga kak... kenapa?" jawab kawan aku.. meng'cover' line aku

"taklah.. akk tengok baju dia ni besar.." jawab tukang jahit..

BESAAAR????? gilo ko apo??? asal lak aku tak rasa macam besar jerk baju aku tu.. bukan baju kurung tau.. baju kurung moden.. means yang ikut body dan sikit fit.. means nak ikut memang la tak nampak kain tu banyak atau terlebih-lebih macam baju kurung yang siap ada pesak.. kekek.. dan sebagainya... itu pun minah tu kata BESAR??? ciss.... apasal aku tak rasa macam besar eak?? aduiiihhhh

ada lagik satu kes.... aku  bawak kakak ipar dengan abang aku... berhenti kat satu pasaraya di pantai klebang... aku terlihat seorang perempuan badan agak berisi dengan baju ketat sehingga menampakkan lipatan-lipatan lemak yang hampir 3-4 lapis rasanya..

"an... kalau ima.. dengan budak tu.. sape lagi gemuk..." tanya aku pada kakak ipar aku

"hurm.. sikit lebih kurang jerk ima..." kakak ipar aku jawab dengan jujur dan telusnya...alaaaaaahai..~

kat sebelah aku dengar abang aku gelak kuat... cipan betul la abang aku ni.. aku turun keta jalan kaki balik kang baru dia tahu....

" hahahahahahaha.... dia bajet sayang nak cakap budak pempuan tu lagik gemuk la tu..." abang aku cakap sambil gelak kuat-kuat..

kepala lutut betul abang aku ni... tampau kang... haaaaaaaaa...~

aku diam jerk.... 

" tapi kan ima... badan ima lebih kurang macam tu... tapi ima tak plak ada lemak berlipat macam tu an tengok... kadang-kadang orang pun pelik.. ima besar..tapi spare tayar tak de pun..."

ha tu betul aku pun akui... kira kalau aku pakai baju ketat nih.. nampak badan aku ni licin jerk la.. tak de nampak berlipat-lipat macam spare tayar tu... tp besar punya badan.... 

aku pikir balik... ish... budak yang aku tunjuk tu... nampak gemuknya tau... orang negeri sembilan cakap " godang bona" .. biar betik diorang nampak aku besar macam tu.... asal aku tak nampak aku besar macam tu eak...  kopius... kompius..... ke aku ada penyakit yang mata aku ni ley nampak aku maintain cuuuuuuuteee jerk?????



2 comments:

Piah the Becok said...

engko tak la gemuk sangat weh. besar sikit dari aku je kut! tapi kalo ko rasa itu buleh buat ko jadi down, ko diet la sikit kasi slim sikit. aku pun tengah men'slimriver'kan diri.

hestyrezyuda said...

hakhakhak... bkn apa piot.. kadang2 bila orang cakap.. aku rasa macam aku ni besar sangat plak... macam diorang pandang aku... macam aku ni dah macam belon.. tu yang kompius tu.... ke aku yang perasan ke...

tp aku memang perlu mengecilkan sedikit.. sebab ada beberapa baju lama yang dah ketat... ouh.. itu tak kan terus terjadi...

ekekekeke.. bapak aku pun dah bising.. huhuhuu

klik iklan ni tak kena bayar pun