Wednesday, March 30, 2011

aku tak tahu nak letak tajuk apa...






  • 6 hours ago · 

  • Nz Shoppe tak perlu delete Safia.. biar je..
    6 hours ago · 

  • Hesty Rezyuda 
    ouh gosh women.. what wrong here??? ok.. nak betul kan sikit kat sini
    Preview
    pada NZ shoppe ... kalau anda kata itu dari pembekal, dan anda adalah penjual.. adalah salah, sekiranya menukar apasahaja maklumat mengenai ubat.. actually u need put original info pada situ, dan baru boleh insert.. ur own info.. kalau betul macam ni.. sorry to say..

    u telah salah menggunakan atau mempromosikan jamu itu.. in case, SERI PERAWAN nak ambil legal act.. u boleh di persalahkan.. mengikut pengetahuan saya...

    so, nasihat saya... better u minta maaf pada SERI PERAWAN .. dan betulkan balik iklan tu.. sebab orang ingat itu tradisi dari family NZ SHOPPE.. jgn risau orang akan beli dengan u juga.. if u jujur..

    dan hope sangat... u tak tukar isi jamu tu.......

    minta maaf ya... nyampuk jerk nih :D

    6 hours ago ·  ·  8 people

  • Norlela Baharom ‎- biar lah depa nk ngaku brg depa apa lak salahnya? X rugi papepn kan?! Yg lakunya brgan sis Seri Perawan gak kan. Dia numpang jer ar, ni consider nolong gak. Lau sye ar, sye appreciate sgt kt owg yg bgitu, nk kte brg depa ke brg sape ke janji produk2 tsbut laku n lepas ke tgn customer!!!


~ *************************** ~


  • 6 hours ago · 

  • Nz Shoppe Emm...
    6 hours ago · 

  • Hesty Rezyuda 
    norlela.. bukan macam tu.. itu adalah hak intelektual. kalau seri perawan.. telah patern kan produk tu.. adalah salah di segi undang2 negara.. menciplak dan mngaku sebagai produk sendiri...


    ya..betul... dia membantu seri perawan melakaku kan produk.. tapi saya nak tahu.. kenapa perlu hiding the real info? tak salah nak letak maklumat sendiri.. tapi WAJIB untuk meletak kan sumber info yang sebenarnya.. baru boleh insert info sendiri...

    mengikut perundangan.. ini adalah SALAH totally SALAH.. saya tak nak backup SERI PERAWAN .. but.. this is FACT!!!..

    kalau yg buat ni bukan NZ pun, dan terkena bukan SERI PERAWAN sekali pun.. ini adalah kata2 saya.. dan ini juga yang akan saya bagi tahu...

    FOR REMIND OUR FRIENDS......

    6 hours ago ·  ·  7 people

  • Safia OnlineCollections kak yanty xleh nak komen kat sini sbb 

~ *************************** ~


  • hati busuk ni
    48 minutes ago · 

  • Hesty Rezyuda 
    ASTAGHFIRULLAHHALAZIM..... saya ingat kisah ni dah settle... Puan Oiley... jika betul apa anda kata... saya rasa adalah molek kalau puan dari NZ SHOPPE menyebut dari tadi....


    sifat dia berdiam diri, telah menimbulkan keraguan.. jadi, Puan Olley, jgn plak salah anggap kalau kata kami ini berat sebelah.. jujurnya tidak....

    sekiranya puan dari NZ SHOPPE tadi menerangkan sebegini saya rasa, ending nya tidak sebegini.. jangan salah anggap pada kami yang memberi komen...

    Inilah sikap sesetengah kita... tak pernah nak berkata jujur... apa salah, YA kata YA.. TIDAK kata TIDAK ... tak lah timbul syakwasangka...atau pandangan serong... BERDIAM diri ada masa nya.. ada pada waktu tertentu.. bukan semua perkara adalah bagus untuk BERDIAM DIRI ...

    jadi pada Puan Olley... jgn lah anda salah anggap pada pengomen-pengomen yang ada... sebab saya rasa, sedari awal.. anda dapat membaca..tiada penerangan yang benar-benar jelas di beri NZ SHOPPE.. jadi tak salah saya rasa pengomen-pengomen mengeluarkan komentar mereka sebegitu..

    MAAF KALAU TERSALAH KATA ...

    46 minutes ago ·  ·  3 people

  • Kay Ames NZS - tak kira la sape mulakan tapi takyah la layan Nz. dr situ org boleh nilai kita ni camne.


~ *************************** ~


  • Nz Shoppe Tidur elok2... bace bismilahhh.. klu org islam la... jaga.. nti ulat kuar kt mulut plak
    36 minutes ago · 
  • Hesty Rezyuda 
    puan NZ SHOPPE.. saya tahu anda sedang marah.. tp saya rasa... jgn lah plak membabit kan.. KUDRAT ALLAH.. kalau betul puan Safia busuk mulut.. atau puan NZ SHOPPE busuk hati... jgn lah sesekali jatuhkan hukum melibatkan agama sesuka hati macam tu..

    saya minta maaf... kalau kata-kata saya agak kasar..saya ikuti kisah ni dari pagi... dan AMAT PANTANG bagi saya bila orang nak kuarkan apa-apa hukum atau balasan dari Allah, dengan mengemukakannya.. sesuka hati tanpa merujuk Quran dan Hadith...

    32 minutes ago ·  ·  3 people

  • Hesty Rezyuda 
    minta maaf sekali lagi atas KENYATAAN KERAS SAYA INI... MIND OUR WORD.. jangan disebab kan mulut kita lancang berbicara.. MURTAD jadi nya.. maaf kan saya..


    tak kira.. siapa pun bicara kat sini.. memang itu WARNING yang akan saya keluarkan...

    jutaan kemaafan saya ucapkan pada semua.. maafkan saya.. itu hanya untuk peringatan kita sesama islam... maaf lagik sekali

    ~ insan tersangat kecewa =[ ~

    29 minutes ago ·  ·  4 people

  • Nz Shoppe eh... sy tlg igtkan. je slh ke...^_*
    28 minutes ago · 

  • tak salah.. cuma saya rasa word digunakan salah je ^_^ ... part balasan yg bakal di beri tu ..^_^ maaf kalau puan terasa.. sebab saya juga sedikit marah bila membaca komen anda disitu...hahahahahahahaha... sebab bagi saya... hanya Allah sahaja yang layak menentukan balasan ^_^ .. maaf kalau puan terasa..

    sepotong hadith menyebut " sesunguhnya lidah itu lebih tajam dari pedang yang membunuh " jadi maafkan saya kalau ada tersalah kata, dan mengguris rasa ^_^

    22 minutes ago · 

  • Norlela Baharom 
    - subhanALLAH... Nape nk mjthkn maruah each 


~ *************************** ~



ok guys... potongan-potongan yang korang tengok kat atas tu.. adalah dari laman sosial.. paham-paham jerk la k... didalam 1 group.. public group.. sedikit perselisihan faham... aku quote yang aku taip jerk, sebab aku tak nak le kang orang kata aku mengeksploitasikan mereka-mereka... cuma kat sini aku nak tekan kan kat semua.. termasuk aku..

□  JANGANLAH BERDIAM DIRI TAK TENTU PASAL
□  JANGAN SYAK WASANGKA
□  SETIAP PERMASALAHAN KENA BERTENANG.. DI ULANG BERTENANG
□  MIND OUR WORD DUDE...
□  JAGALAH BICARA SUPAYA TAK NAMPAK ANDA NI LOW CLASS
□  BE MORE PROFESIONAL
□  BERTANYA KALAU TAK TAHU.. ITU WAJIB..!
□  JANGAN JADIK FIRE STONE..!
□  DEWASA LAH SIKIT KAWAN..
□  FIKIR SEBELUM BERTINDAK

ok... itu adalah general conclusion yang dapat aku buat dari kes di atas.. jangan tanya aku apa kes... nak tahu carik sendiri page nye.. tapi bagi aku.. ini bukan kes salah paham.. orang yang menimbulkan pertanyaan, bertanya pada pihak berkenaan, tetapi tidak mendapat jawapan pada waktu itu.. hanya di jawab dengan jawapan sebaliknya... so.. no wonder la kalau orang pikir yang sebaliknye pasal dia kan? but, dah malam baru timbul nak bersuara perkara sebenar, bila backup dah ada... hurm.. sikit kemusykilan berada disitu.. tapi abaikan.. jujur aku hanya tak suka, bila.... hukum Allah bagai di permainkan di situ... niat dia murni, cuma mungkin... dalam emosi tak menentu... word dia guna tersalah.. jadik, terpaksalah ustazah tegur kesilapan dan keterlanJuran mereka itu... huhuhu. ( ekekekek, ustazah lah sangat :P )

ok kawan-kawan.. ingat ya... 

" BAHASA JIWA BANGSA" 
"TERSALAH KATA MURTAD JADINYE "






p/s : ouh ya... soryy lupa nak pesan.. aku takut ada yang muntah hijau kang.. so.. juz nak remind... aku ni memang sikit lancang.. aku nih, memang kadang cakap jerk bagus..., aku nih kadang-kandang tajam lidah.. so, sape yang rasa tak puas hati aku tulis macam tu kat publi forum... aku minta maaf sesangat k.. sebab.. kadang kala aku memang berhati murni.. kadang kala aku tak sekejam mana pun.. kadang kala aku ada kesedaran sivik..kadang kala aku nih  murni jiwanya.. kadang kala aku nih matang..yang pasti.. aku memang pantang sikit, bab orang trsalah cakap pasal agama.. nak-nak lagi kalau menda aku tahu.. SORRY k.. kalau ada yang termuntah hijau.. :P


5 comments:

mrs cekodok said...

isk...nasib baik la ade org mcm akak yang berani mengingatkan dan menegur...bahaya,..kerana mulut badan boleh binasa...

Piah Becok said...

oh. aku kene carik page tu. mesti baca. biasa la, sama spesis dengan cik hesty.. haha...

hestyrezyuda said...
This comment has been removed by the author.
hestyrezyuda said...

dik ngah.. ^_^ kalau menda betul kita kena tegur dik ngah... supaya kita tak dosa sama...

dik ngah thanks lawat blog akk :"> :-* kem salam angah :-*

hestyrezyuda said...

piot.. cari jangan tak cari... carik piot.. carik... ekekekeke.. aku tak tahu lah dah reda ke belum.. malas mak cik nak folow habes..

mana tak nya.. kang 2,2 pihak kata.. stop settle.. tetibakang berbunyik... huhuhu

klik iklan ni tak kena bayar pun