Wednesday, February 23, 2011



ahaks..!! asal plaks jiwa aku ley lara lak rasa ni?? adeees... macam mau nangesss... PAAAAANGG..!~ what should i cry??? hoho..!~ buang karan lah ima... ~  mr BM tak de plak saat memerlukan seseorang untuk bersandar... where's him? huh.!~ gila la... berat dah nih, air mata kalau tak keluar rasa macam benda tu terbeban.. kenapa eak?aku sedih kan apa? seriously aku teramat dan terlalu gelisah pasal jodoh.. walau hakikat aku kata.. "biarlah.. ada, adalah nanti.. kalau tak de, terimalah seadaanya.." atau " malas nak pikir, lantak lah" no.. thats juz for lying my self only.. supaya aku, look strong in front others...mum..dad....family..relatives..friends..all of them beside me.. aku sentiasa tersenyum dan ketawa..even hati aku sebenarnya sangat-sangat sedih.. i cant show them my sadness. hari-hari opismate kata aku happy jerk.. sentiasa gelak.. sentiasa ketawa.. sentiasa berbual.. they never know.. that my therapy ..kalau tak.. aku akan fikir, always...

ouh, apa perasaan kamu, bila melihat gambar-gambar kawan sekolah kamu bersanding di facebook? yang ada anak-anak? yang berbahagia dengan suami? yang sedang sakan gelak dengan ahli keluarga sendiri? yang tersenyum manis di samping suami isteri tercinta? apa perasaan kamu, melihat pasangan-pasangan bahagia saling berganding tangan memimpin antara satu sama lain... bergandingan membeli itu dan ini.... berbincang mengenai masalah-masalah bersama.. saling bantu membantu?? ouh gosh... thats really make me hurt and crazy.. seriously too hurt for me.. 

kenapa ya?? masih kekurangan kebaikan mungkin, untuk aku menerima balasan kebahagian.?

ya..

walau kadangkala perasaan gerun hitam dan serun menghantui diri, apabila memikirkan akan adanya seseorang bernama lelaki, yang wajib aku menjaga keredhaan miliknya demi kaki melangkah ke syurga hakiki.. Subhanallah.... apa yang ada didalam hati..?? aku hambaMu yang lemah.. sendiri kerliru dengan hati yang ada didalam diri.. yang tidak akan ada orang lain mengarah atau menetapkan apa jua perasaan sesuka hati..aku keliru dengan hati aku sendiri..??? yaAllah....

yang hakikat.. aku perlu mendiam kan diri... berjalan dan berlalu pergi.. bila hati meruntun cemburu melihat kebahagiaan mereka... aku perlu menjaga diri sendiri.. agar aku sentiasa terpelihara..dari dosa silam.. yang aku cipta sendiri.. moga ALLAH mengampuni aku. amin...


mada..mada..dane..~




2 comments:

Piah Becok said...

sob sob sob... saje je buat orang sedih sama. tapi kan... orang nak anak je dulu, suami tamau lagi. boleh gitu???

hestyrezyuda said...

boleh....boleh.. PAAAAAAAAAAANG..!~

klik iklan ni tak kena bayar pun