Tuesday, January 11, 2011

AKU HAMPIR GILA DI C4, ,ALAMANDA

huhuhu...
semalam pegi carefour, alamanda..
memang niat nak pergi sebb barang abes..
tapi..
aku memang hampir jadi gila masa kat situ...
nasib aku tak lama dalam tu..
hanya 45 minit je..
kenapa aku kata macam tu?

1.
aku carik minyak masak..Ya Allah..tempat barang yang selalu aku tgk ada tu, kosong..!
aku pandang sekeliling..
ada la yang botol punya yang 3kg..
aku dah mengeluh dah, stok kat rumah memang tak de, ada lah tinggal 1/2 kilo..
mana cukup untuk aku masak sambal esok..
sekali aku terpandang minyak jenama carefour yang 3kg
aku ambik jerk la..
setahu aku jenama c4 ni kan, harga dia sedikit rendah
aku perasan orang lain yang sama cari minyak dengan aku semua mengeluh...
dalam aku cakap
"asal ada untuk backup, balik kampung nanti aku cari banyak2"
lalu depan scaner, berhajat lak nak scan..
sekalik...AMBIK KAU..! rm 25++
wakakakakaka.. terus cepat-cepat g tmpt tu tadi, simpan balik, baru aku perasan yang tinggal kat situ semua hanya -minyak jangung - minyak bunga matahari - minyak soya - minyak mazola -
walaweyh..!~ kaya nau le aku nak berniaga beli minyak macam tu..
hahahahaha..
terus aku blah g kat kawasan sayur..

2.
aku kena beli bawang..
sebijik pun dah tak de..
harga.. ok lah rm 4.20
nak ikut aku selalu beli rm3.80
itu pun kalau aku pandai cari..
tapi waktu terdesak macam ni, aku sambar jerk..sebab kira murah la tu di banding pasar malam putrajaya sekilo rm6++ hampir mencecah rm8..!!!
tengah sibuk memilih, aku terperasan plak lagu hindustan yang diorang pasang..
peeerrghh..!~
memang aku tak ley tahan..
lagu semua yang evergreen
dari filem - humsahtsahthain - khabikushi - diltopagalhai-
aduh..!~ mula jiwa aku sakit..
mau taknye..lagu tu semua masa zaman kegemilangan CUPIN GROUP masa di MASKM
ha? sape cupin group? korang tak kenal?
memang lah... tu member2 aku yang rapat2 dengan aku..
yang memang kaki hindustand, yang boleh nyanyi tanpa salah sebutan, yang hafal lirik, dan juga menari..(sikit-sikit la) .. rugi la dulu tak de hp camera atau tak mampu miliki kamera digital..kalau tak, kompem aku dah rakam kan dah..
aku mula jadik gila, rindu zaman sekolah tiba-tiba menusuk lubuk jantung hati aku
abot-achot-ulpha-siti-sodak-iena-bed-ila
rindu korang weyh..!~
aku mula dah macam orang meroyan, nasib aku tak buat filem hindustan.. ikut nyanyi dan joget2 kat kawasan frozen dan jualan basah tu..

3.
nak menenang kan jiwa... aku aku nyusur kat area belakang...
selalu aku ok jerk, ley wat dont know jerk lalu kawasan tu..
tetiba hari tu ..
macam aku saje carik pasal...
tekak nak makan egg tart..erk..!~
sengal la.. duit tgh kontang ni, ley lak nak ngidam
nasib budak tu cakap tak de..terselamat aku
walau mata aku masih jeling-jeling nak usha-usha manja donat-donat yang gebu..
haaaaiippp...!!!!!!
jalan daaaaaa....
alhamdulillah, nafsu boleh di kawal...
grrrrrr..
kepala dah rasa macam kebas..sawan dah nak tiba dah ni... tahan..tahan..
cepat-cepat aku g bayar.. aku kena keluar dari sini..

4.
masa aku Q kaunter..
sekali aku TERbertentang mata dengan sorang mamat ni..
nak tahu tak...
ergh..!~ rindu AMAD..
lama tak jumpa angah, nak2 lagi dia dah kawen ni..
even muka budak tu lagik cute dari angah..(hahaha, angah jgn nak pasan more cute k..) tapi memang ada iras, kulit, tinggi, badan sekeping tu, shape muka, yang paling penting TELINGA CAPANG..!~ hahaahaha
aduih, provokasi psikologi aku dalam carefour ni...
EERRGGGHHHHH TIIIIDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKK..!!
cepat..cepat.. bayar terus keluar...

5.
fuh..!~
selamat.. dah bayar dah kuar, walau mata aku curi-curi pandang mamat tadi tu lagi kat kaunter no. 1 even aku di kaunter no. 10 .. hahaha bapak jauh..
terus aku keluar untuk kekereta..
sekali lalu depan roti boy..OUH TIDAK ..!~
jangan buat pasal..
hati aku puas 'berzikir', "jalan..jalan..jalan.. jangan berhenti.."
tiba-tiba plak mata aku ley terpandang BLUEBERY CHEESE TART.. mulut aku terus kata..
"e'eh..ada tart.." terus dengan OTOMATIK nye.. kaki aku melangkah masuk...
ouh tidak.... akhirnya aku tewas..
tak pelah sebijik jerk ambik...
masa aku baru nak ambik cheese tart, aku ternampak lak kat dulang sebelah tertulis
-blueerry cheese tart-egg tart-hazelnut tart-
aku dah diam.. nak ambik yang mana eak...
terus dengan tangan yang gemalai aku ambik SEBIJIK SETIAP SATU..!!
astahfiruallhalazim... anak sape la ni nafsu besau ni..hahaha
terus jalan kekaunter tiba-tiba...

"e'eh.pastry cake..." terus aku capai satu.. adesss..

dah..dah.. CUKUP..!!!!
berdiri tegak di kaunter...
masa budak tu ambil dulang aku dan mula mengira... aku bersuara..
"dik.. roti boy satu ya.."
hahahahahahahaha.... MONGOK... tak ley tahan nafsu langsung..
bakery..memang aku 'pantang' kalau sekali masuk over than rm 10, memang tak sah..
sekali budak tu kata.. "kak, rm 8.70.."
hah..!! ambik kau.. padan muka.. konon nak jimat sangat..konon nak kawal nafsu sangat..
aduuiihhh.... memang aku ley sakit jiwa macam ni...

terus aku jalan menuju ke kereta OUH TIDAK... aku harap kes begini tak jadi lagi.. benar2 PSYCOLOGy

4 comments:

mr cekodok said...

angahh telinga mcm nabil kn?akak niiiii kn,hahahaha :D

ala angh th angah lg cute dr budak yg akak jmpe tu :p

ahsfantasy24 said...

huhu..
krisis mnyak la plak..
abeh la t mkan ikan rebus ngn sup
jek la, hehe.. ikan bkar pn oj gak :)

(◕‿◕)

hestyrezyuda said...

hahahaha.. a'ah angah.. macam nabil.. ekekekeke

and terima la hakikat angah ku sayang.. budak tu lagik kiut dari angah.... this is fact... ahahahahahaha

hestyrezyuda said...

ahs.. ha'ah skang masalah minyak... kalau cadangan kamu itu.. bangus banget kiranya... tapi aku ini kan menjual.. jadik mau masak sambal guna air? waduh... bisa deyh???

eh jadik indon lak dah :))

klik iklan ni tak kena bayar pun