Friday, February 6, 2009

please DONT disturb

hmm, bila aku kata aku ada masalah, semua tanya apa
masalah aku.
bila aku kata aku sendiri tak tahu apa
masalah aku, semua tak caya.
cuma bos aku je yg jawab,
banyak sangat yang kamu pendam.
bila di congak dan dipikir..
memang pun sebenarnya banyak tanpa

aku sedari itu semua masalah yang aku pikir kan.
korang nak tahukan kenapa aku berubah skang? tak sama
macam yg dulu??

AKU ADA MASALAH DENGAN....... ( mengikut ranking)

1) study aku

aku rasa aku tak catchup sangat untuk sem 2 nih. sampai
aku cakap
kat budak kelas aku, aku rasa sem ni aku terlalu
bodoh!. aku tak paham pape.
maybe korang akan cakap.
itu semua atas aku..
rajin aku *dy dan mengkaji aku
pandailah,kan??
tapi masalahnya aku tak tahu 1 apa pun, apa
aku nak belajar..
sadis sungguh diri aku skang nih.
sampai aku tido.. then terjaga, aku akan rasa.. takut sangat
secara tiba2
sebab apa??? sebab *dy ni la, yang aku pikirkan
sangat


2) along

sebanyak 6k.. aku kena pk kan macam mana untuk aku
dapatkan balik.
bukan aku pinjam. tapi atas persetujuan abang
aku, dia melabur dalam
1 syarikat minyak. masalahnya syarikat
tu kawan akunye. abang aku lak,
papehal bukan nak tipon kawan
aku, dia g gegar aku lak
. adui, aku bukan orang yang jenis
'bukan masalah aku, ko selesaikan sendiri'

sebab baik along.. baik kawan aku..2,2 ada kaitan dengan aku.

3) opis aku

aku tension sangat.. sebab aku rasa peform yang bos
aku nak very high..
aku tak tercapai. aku tahu itu boleh
di asuh dan digilap. tapi dgn keadaan aku nih??
aku terasa
amat tak mampu. aku tak ley, ati aku panas. dia
very stright.
kawan2 opis juga.. some time ok dengan
aku, some time aku rasa macam
ada something jew..
tak tahu lah kalau itu juz perasaan aku.. tapi tu memang

apa yang aku rasa.

4) syarikat megrock agrotech engineering sdn. bhd.

aku tak tahu nak cakap.. aku cuba yang terbaik tapi
aku takut nak lakukan

aku takut nak pk untung rugi dia.
tapi aku dah langkah setapak.. aku kena teruskan..

5) teman hidup aku

aku tak tahu, sometime aku rasa tak nak kawen jew
sebenarnya.
ramzan memang baik untuk aku, dan
aku terus terang dia terlalu baik
untuk aku. tapi dia
tak paham. dia rasa aku macam menjauhkan

dir.i bukan jauhkan dir.i. aku tak tahu apa rasa. lepas aku
istikharah...
aku rasa macam kosong. bila dia berbual
dgn aku macam kawan2, aku
senang sangat. tapi
kalau dia bicara soal hidup dan jodoh. aku rasa macam

rimas. aku dah penah bagi tahu dia dah. aku tak tahulah
dia yang tak
nak amek port atau memang tak tahu. aku bukan
mengelak sebab aku benci dia..
no.. that wrong. tapi ntah...
sebab tu aku suh dia istikharah. moga Allah
benar2 bagi
petunjuk pada dia. bukan aku seksa dia.. tapi aku sendiri

seksa diri aku.

6) member umah

kakak aku dah dikira member umah aku dah.
some time aku rasa macam
sedikit rimas dengan
perangai takecare yang melampau, tapi aku paham

dia risau aku. tapi aku dgn dia memang dari dulu
tak ley kawteam.
but i'm trying to be her best sister.
sebenarnya, kakak aku dah jadi
tanggungan aku
kat sini, jadi aku kena manage duit gaji aku balik untuk

kehidupan 2 orang. gaji dah lah ciput.. waaaa :'(
dengan budak umah aku yang sikit kepala angin sorang tu ..
buat aku rasa macam rimas jew dengan rumah tu. huhuh.

7) keta aku

lagik aku sesak.. lagik dia manja, minta tukar itu..
tukar ini...
azab juga bawa keta yg ada prob. tapi aku
sayang sebenarnya keta tu.
aku kena pk macam mana
nak cari duit untuk baiki keta


8) ayah aku

dia skang macam tak selesa dgn aku.. ntah kenapa tah..
sedih pun ada gak.. dia merajuk dengan aku kot.
sebab last hari tu, dia bagi aku jelingan tajam then dia cakap
"bila ko nak transfer balik melaka" aku wat tak tahu je lah
sebab aku belum terasa nak.

9) member chatting

diorang nih ada yang takecare,, tapi ada sowang tu
yg wat aku rimas.
dia sakit hati denga aku ke eak???
dia jeles dengan aku ke??

aku tak niat pun nak wat pape..
dah rasa nak rehat dah nih :(

10) diri aku

ini aku nak letak yang pertama sebenarnya. tapi
aku ada sikit keseganan
tapi ini adalah masalah
utama aku. aku bukan orang baik. aku nakal.

aku skang dalam cuba membawa jadi diri aku yang
dulu..zaman sekolah.
aku nak minta ampun dan
bertaubat pada Allah, atas dosa besar yang

dah aku buat. aku penah cuba.. sekali dua,
aku berjaya, kadang2 aku terkantoi,
aku kuatkan
diri aku balik. untuk terus mencapai keampunan dari Allah.

moga Allah merahmati aku, dan menerima taubat
serta membimbing aku

Amin.....



6 comments:

one love said...

chill :)

miss.4kul4h said...
This comment has been removed by the author.
miss.4kul4h said...

uh... adakh aku?
trasa gak nie..

but.. if that person its me..
im so sory.. dont mean it at all..

may be im not try understand u at all..
may be im just think about myself..
dont think about people around me..

so.. if u really want 2 DONT DISTURB U..
i will.. i will give u more space..

hope everything will be ok..
just be a strong gurl..

nice 2 known u as a friends...

ieykin baik said...

masalah itu menjadikan kita lebih matang :]

orang2 yg kuat aje diberikan dugaan yg banyak ...

wah kak mim kuat upenye :o

:]

apisz said...

tabahkan diri menhadapi semua ujian dariNYA..semoga ketabahan mu mendapat balasan yang baik 1 hari nanti..

insyaALLAH...

Atan said...

usaha tangga kejayaan .. jadi terus berusaha demi kejayaan diri..

klik iklan ni tak kena bayar pun