Friday, January 2, 2009

tragedi 1.1.2009 vs Nilai Seorang Sahabat

malam semalam aku kuar dgn en.Husin.
dia siapa? laki orang yang ada hati dengan aku.. huuhuu
semalam aku bosan sangat aku kuar dengan dia, sebab dia nak terang pasal Hi-O
pas settle dia nak tengok wayang, aku layan kan aje.
sekali masa tgh tunggu nak masuk panggung tu. adalah sahabat aku kol.. aku dengar suara dia tersedu-sedu.. aku dah risau dah, sebab aku tahu sahabat aku tu, bukan orang yang mudah mengeluarkan air mata.

sahabat : imaaa...
aku : eh kau kenapa ni?? asal ni? ko ok tak?
sahabat: kau dekat manaa?
aku :aku kat jusco cheras, kenapa ni sahabat?
sahabat : aku kat erl, aku langgar 'dia' (pakwe dia.. ni kes gaduh lah nih)
aku :astaghfirullah apa ko buat nih? (aku cuak sebab dalam pala aku dia langgar orang macam dalam tv tu)
sahabat : tak teruk, tapi aku langgar sebelah kaki dia.. semua orang pandang aku.. aku tak tahu nak buat apa, semua dah kerumun dia.
aku : ok skang ko tenang, jgn nangis lagi. ko sakit hati macam mana skali pun, ko
pg hantar dia ke klinik. checkup tulang kaki dia. kalau aku sempat aku
datang..

hati aku dah tak tenang dah. sebab aku tahu sahabat aku. aku kenal dia, kadang2 dia ilang pertimbangan kalau dia marah atau sedih.Naluri aku meronta2 nak g tgk dan tolong dia kat sana.. tapi aku tumpang keta en.husin.. macam mana nih??
aku citer kat dia prob sahabat aku.. dan apa aku rasa.. ASTAGHFIRULLAH..
sakitnya hati aku korang tahu dia ley jawab apa.

" alaa, kawan ima dah besarkan? lagi pun erl dkt dgn hospital tak kan tak tahu nak hantar hospital. itu pun nak harap kan ima ke? kawan2 nih . kalau kita manjakan sangat , hal2 kecik macam ni pun dia tak tahu buat.."

pergh... sakit tul aku dengar.. nak aja aku tempelak kat muka dia.

AKU BUKAN PENTINGKAN DIRI MACAM KO LAAA !!!
AKU SAYANG KAWAN..DAN AKU TAK LEY HIDUP TANPA KAWAN !!!

aku diam. terus tarik muka 1000..sakit hati sangat. masa nak masuk wayang tu, ley dia buat muka happy cakap kat aku..

"ok. kosong kan fikiran. tak payah pk pasal kawan ima. dia tahu nak settle kan sedirik, kita bukan malaikat atau hero nak selamat kan semua orang.."

aduuuuiiii.. aku rasa macam nak bagi penyepak spring jer kat dia masa tu. aku wat bodoh jew.. apa dia cakap apa dia buat lantak ko lah jantan jangan pk aku nak ambik port dah.
kalau orang lain aku tak kisah.. masalah nya sahabat aku.. korang tahukan apa status SAHABAT dalam diri kita?? aku susah, dia jg yang tolong.skang dia susah. aku lah orang yang dia nak minta tolong.
tapi mulai malam tu, aku tahu siapa en.husin sebenarnya, bukan kawan yang betul2 kawan..
jauh lagi nak di iktiraf sebagai sahabat...
aku dah kureng dah rasa nak kuar berbincang dan berbual dgn dia. cuma.... aku akan jadi kan dia mangsa untuk aku take advantage..WAAAKAKAKA.. padan muka.. wat orang lagik!!!




11 comments:

darah.mayat said...

" alaa, kawan ima dah besarkan? lagi pun erl dkt dgn hospital tak kan tak tahu nak hantar hospital. itu pun nak harap kan ima ke? kawan2 nih . kalau kita manjakan sangat , hal2 kecik macam ni pun dia tak tahu buat.." < - - bg die kene skali..baru tau macam mana..

miss.4kul4h said...

kite boot dia... muahahahaa.. pastu kite lock id dia.. hehehehehe

hestyrezyuda said...

waaaaa...:'( tu lah pasal.. bengang tul aku masa tuh

darah.mayat said...

ahaha..kak tega..nk boot die lak..kang tetanggal kaki palsu die kang..kontroversi jadinya..koh koh koh..

sometime sometime sometimes said...

cinabeng punya en.husin... ko plk la langgar kaki die.. aku nk tgk skit.. sakit ati aku.. erh weh ko join hai-o ke???

hestyrezyuda said...

tak lew.. dia nak usha aku la tuh

darah.mayat said...

ahaha..suh dia usha orang dlu kak..ahaha

hestyrezyuda said...

ekekeke.. ko nih khai.. kang ko langgar dia lak, kalau dia usha ko..waaakakakaka

darah.mayat said...

ahaha..xde punya..jgn risau la =))

rose emely said...

hurmm...kenaper sumer nak men langgor2 nih. nmpknyer isu ku melanggar org cam best jerk kan.
ima...ko nak aku test lenyek kaki en husin taks?...
hehehehe....bagi dia rasa sket nikmat kene lenyek...

hestyrezyuda said...

waakakaka.. boleh2 tapi kalau jadi pape.. jgn babit kan aku tau
huahuahua

klik iklan ni tak kena bayar pun