Wednesday, January 21, 2009

BUAT ORANG YANG BERKATA-KATA

aku dapat tahu hari nih..
ada orang yang tak boleh terima aku istikharah..
maksud aku istikharah dengan orang yang baru aku kenal..
bagi diorang..
terlalu sangat awal aku membuat istikharah pada setiap kenalan aku.
in this case..
aku jadi kompius.. SALAH KE AKU ISTIKHARAH???
even kalau aku tak kenal, lelaki tu datang terus pada mak bapak aku pun,
aku akan istikharah juga..
jadi... MASALAH ke.. kalau aku istikharah pada kawan yang
tak berapa lama aku kenal yang dah cuba propose aku tu???
THAT's NOT THE BIG PROBLEM, RIGHT ???
but that the good thing to do... and need to do first before give any decision..
aku salah ke???
atau korang ada pendapat lain??
for who said... beri lah pendapat korang kat sini..
kalau korang rasa memang aku salah.. aku boleh betul kan, kan??
tak guna kalau jadi kawan.. but tak tegur sekiranya kawan dia salah
.. mungkin betul aku salah..
tak penah marah kalau kawan aku cuba nak betul kan aku..
sometimes memula tu memang aku hangin.
tapi kemudian aku akan kool.. dan pk balik apa aje cadangan yang korang dah bagi tu...
so please my friend...
show me the way.. if i TAKE the wrong step

10 comments:

sourplum said...

kwen la cpt2 kak..
sy baru je blk dari ipo ni
antr bju kt butik
ade tambahan agi dua butik
alhmdulillah rezeki awal sem
cmne ng study akk? ok x?

sourplum said...

SALAH KE AKU ISTIKHARAH???

hurm.. absolutely u're right.
bukan sng nk pilih org yg akan bersama ng kte seumur hayat.
silap pilih bdn merana.

it doesn't matter kte knl die lm ke baru ke. yg pntg die bsguh..
klu da smpai msuk minang tu mmg bsguh la.
baek ltk hrpan kt org cmtu dari org yg hnya gantung kte ng jnji2

talk is cheap..
sume org pon le ckp..
biar la org nk kata ape pon

hurm.. rndu julie la kak

rose emely said...

do what ever u think is possible. ignore other person said which is just rubbish!!!

ieykin baik said...

erm kak amim
bab istikarah neh sy nak share sumthng la
:]
sy penah baca satu artikel
pompuan tu inginkan jodoh yg baik + beriman
jd beliau melakukan solat istikarah tu selama 3 tahun berturut2 tnpa henti
tepat awal tahun ke-3
beliau bermimpi lelaki berpakaian putih dtg ke arah beliau
realitinya ,
x lama kemudian lelaki yg dtg dlm mimpi tu muncul meminang beliau
beliau idop aman bhgia dikurniakan 2 owg anak yg comel
tp beliau msh menunaikan solat tu jgk tnpa henti walaupun stlh berkhwin
mari kite sama2 jdkan cte neh sbg panduan :]

apisz said...

ngeh ngeh ngeh... ni masalah lg ni...
susah betol nak cari lelaki yg baik cam aku..muahahaha...

sbb ape? sbb diabad ini, lelaki banyak pupus..means lelaki baik telah hilang di ambil oleh2 gadis2 melayu terakhir..yang tinggal, setan gondolan yang berpeseran di muka bumi ini...he he he..

ntah pape je aku ngarut..im sorryyyyy..( gaya macam amer dalam raja lawak baru)..

ape2 pon, ape yg u buat, memang betol dah tu..keje baik..insyaAllah, ada pertolongan dariNYA nnt...

amin..

(^_^) peace

hestyrezyuda said...

tq apis.. sudi gak ko jengah blog aku

apisz said...

eh, sudi sudi... kalau boleh, nak duduk lame2 dlm blog ko..muahahaha...

NurFiera Mohd Zain said...

xslh2..truskan ushe kakak 2 eh :)
insyaAllah//smoge dpertemukan org yg tepat utk akak :)

apisz said...

amin....hihihi...

hestyrezyuda said...

apis... hang nih macam nak suh aku masuk kan nama hang dalam senarai nama calon je... waakakakaka,,
apa lagi..
sila ke kaunter A untuk mengambil borang. penuhkan borang Ai, B, dan C
4 keping gambar berukuran A4 paper.
jgn lupa minta pengesahan ketua kampung atau imam ya..
kemudian hantar ke kaunter B
muaaahahahaha

klik iklan ni tak kena bayar pun