Monday, June 3, 2013

Kahwen.......?

Tipu sangatlah kalau aku kata tak nak kan? atau tak teringin.. Rasanya yg tak ni, org yang tk normal. Persoalan ni, kerap kali juga aku utarakan.. Tapi sebenarnya,bukan lah persoalan,tp dia lebih kepada luahan hati.

Pernah mengimpikan,pernah menantikan saat seorang pria hadir dalam hidup aku sebagai suami. Tapi aku rasa ia makin kabur. Ku pujuk hati.. Ku belai hati.. Supaya tidak rasa kecewa. Ya, aku kepingin anak. Tapi aku tidak yakin, adakah aku mampu menjaganya? Adakah aku mampu menjaga bapanya?

Adakah aku layak untuk berkahwen sebenarnya?

Itu yang selalu aku fikir. Mampu ke aku jadi isteri? Mampu ke aku jadi ibu? Tugas yang sangat besar, yang tak dijangka.. Yang tak boleh di jangka dan di bayangkan keadaan nya. Sebab realiti adalah berlainan.

Yang pasti, memang aku menghindari. Sebab aku rasa aku tk layak..dan aku menghapus kan cinta yang datang agar aku tidak hanyut. Bagi aku, diri aku ini, tidak sesuai dengan mana2 lelaki diluar sana. Terlalu banyak kekurangan dan kelemahan serta kehinaan.. Sebab tu aku mengundur diri.supaya hati aku tk terus tersakiti...

My BlackBerry's juiced by DiGi. How about yours?
http://m.digilive.my/bbplans

2 comments:

Anonymous said...

Alaa.. nanti ko kawen laaa..... ilek je...

-Yusuff Yazid-

hestyrezyuda said...

ilek le ni.. meroyan time

klik iklan ni tak kena bayar pun