Thursday, November 1, 2012

di hasut tengok cerita koreaaaaaa

aku memula tak nak tengok cerita kore ni.. oleh kerana episod-episod dia yang berlambak.. berserta airmata yang berguguran kalau jenis hati pondan eh? hati pompuan... memang aku avoid giller2.. nak2 lagi dia pasal cinta je kan? aku memang lah anti.. almaklum lah orang kalau forever alone ni... memang cari pasal lah kalau layan cintan cintun ni kan... 

tapi hari tu memang hari yang mula aku kegelapan la... gangnam betul... housemate aku berjaya pujuk aku tengok cerita korea.. dek kerana aku asyik ulang-ulang saja cd-cd yang ada kat rumah tu.. dah bape kali dah lah agak-agaknya.. last-;ast dia keluarkan satu com cd... adoiii... jadi terpaksa la aku melayan sama cerita korea tu... actually dia dah tengok untuk ke bape kali ntah.. kira nak suh aku tengok jadi dia meneman sama la.. kalau sorang-sorang sure aku tido.. so ni la cerita pertama yang  aku layan..



tadaaaaa.. boys over flower .. ya.. memang cerita ni dah berjeman.. dan memang aku baru tengok tak kala korang dah tak meroyan.. time ni la aku tengok... bahahhaaa...

hurm.. ok gak la cerita dia.. walau aku tak berapa suka sebab dalam ni diorang tak pernah nak berterus terang ceritakan keadaan sebenar sampai terpaksa tanggung sakit pada diri sendiri.. tapi aku suka cerita ni sebab ada memberikan impak positif pada aku... iaitu watak JAN-DI

aku suka sikap dia yang sentiasa positif tu.. dan cara dia mempositifkan diri.. membuat perkara yang dia suka untuk melepaskan tension, suka tolong orang dan sentiasa ceria dan senyum.. sampai aku pun terikut sebenarnya keceriaan dia.. sangat positif bagi aku.

dan alhamdulillah kisah-kisah cinta dalam ni tak membuatkan hati aku meruntun nak bercinta jugak... hehehhe.. nasib baik.. cuak gak aku... tapi babak sedih tu ada lah yang aku pun nanges, nak-nak lagi tang jan-di teringat balik kenangan dengan jun-pyo masa jun-pyo buat2 tak kenal dia masa dekat macau.. part ni aku memang sedih la.. sebab situasi tu pernah je aku alami... but i can smile... :)

dan diantara hero-hero berkenaan.. aku juga seperti korang.. terpikat dengan senyuman Ji-hoo yang di lakonkan oleh  Hyun Joong



see.. sweet kan dia senyum.. baik dalam cerita atau secara realiti dia memang sweet orangnya.. dan ada ramaaaaai giller peminat kot... dan dari aku minat dia lah aku tertengok plak cerita korea ke-2 yang di lakokan hyun joong


.

giller serius aku suka giller cerita ni... dengan watak bersahaja oh ha ni dengan seung jo memang aku terpikat. nak-nak lagi pelakon perempuan korea terutamanya kan memang terkenal dengan memek muka dengan intonasi yang agak soft dan kadang2 macam anak-anak.. dengan sifat seung jo yang macam suka tapi malas nak layan oh hani.. bertambah ego sebab dia terlalu superb dalam semua segi memang menarik.. buat aku teringat dengan soran gkawan aku masak kecik-kecik dulu, Mohd Hazal Khaliq nama dia.. dia ni jenis macam seung jo.. dia suka kat aku.. tapi menyakat nauzubillah.. rasa macam nak menangis je hari-hari.. dia ejek la.. dia kena kan la.. tapi terkantoi sekali masa kawan dia serkap jarang.. "kau suka dak ima ea.." terus muka dia merah larik jejauh.. bahahahahaa bengong betul.. sama la peel seung jo.. suka dengan oh ha ni.. tapi suka sakat dan kutuk kata bodoh.. bahahaha... 

yang aku tak dapat tengok sekrang ni, sambungan cerita naughty kiss 2 ni.. gazek2 yang aku tengok kehidupan lepas kawen tu... sweeet sangat... haaa cerita ni berjaya menaik kan nafsu aku untuk kahwen.. sampai nak tido pun teringat-teringat scene2 comel menarik diorang.. huhuuuhu... paghah...

skang ni osmet aku kasi tengok my girl lak.. memang cerita lama.. tapi baru la bagi aku, sebab aku memang avoid kan sebelum ni... miaahahahaha...

bagus jugak cerita my girl ni, sebab banyak babak kelakar.. boleh cuci otak aku pasal cerita naughty kiss dengan sii hyun joong nih.. kira kurang sikit lah dok teringat cerita tu dan si cute tu... huhuhuu..

paghah kan aku??? hahahaha.. but babe... tengkiu sesangat.. rasanya kali ni memang aku terasa sangat cuti semnya.. heheheheeh










4 comments:

ahsfantasy24 said...

hehe.. tu yang takut nak tengok,
takut berhantu dalam diri (:

hestyrezyuda said...

assshhh.... >:D< lama tak jumpa... heheehhe

tulah pasal ash.. hakikatnya memang la hindar,, tapi dah terhasut nak wat macam mana.. ni lepas my girl.. tak tahu lah apa yan diorang nak suakan lagik nih... huhuhuu

3LiN4 said...

sama la kak.... sy pun gile tgk cite korea skrg... akak tgk cite lie to me... best.... ;))

hestyrezyuda said...

lah yeke.. patut lah senyap je dia sekarang.. hikhikhik..

ok dik.. tapi akk tak nak cerita cinta yang sweet2 ni.. kang aku nak peluk cium sape lak kang? hahahaha


dik.. weekend ni sambungan cerpen bersiri amim..aku amim 4 will upload.. :)

klik iklan ni tak kena bayar pun