Friday, November 16, 2012

Alangkah indahnya.....

Bestkan sebenarnya hidup ni kalau ada pasangan.. Mesti meriah je.. Ntahlah..kadang kala aku terpikir..kalau dapat yang sekepala..yang boleh ikut rentak kita..yang boleh bertolak ansur dengan kita..ya,alhamdulillah..mesti rasa tenang dan bahagia..gembira dan kuat..

Tapi..kalau yang jenis tak nak bertolak ansur.. Yang buat kepala sendiri..tak bertanggungjawab.. Mesti sakit hati kitakan? Aku tak tahulah.. Aku nak ada pasangan hidup..aku nak rasa manisnya hidup berpasangan..walau umur aku dah tak banyak masa..tetap aku nak merasai.

Tapi.. Hakikat aku takut..takut sekiranya aku sapat yang jenisnya tak tentu arah..yang tak de tanggung jawab.. Yang tk boleh nak terima aku seadanya aku.. Yang tak mampu menjadi pelengkap aku.. Sekiranya mendapat yang baik akhlaknya.. Aku takut dengan erti kata perpisahan.. Aku takut dengan makna kehilangan.. Aku takut kalau aku kembali kesorangan.. Aku takut...

Apa yang perlu aku buat? Hakikat kini, belum ada yang betul-vbetul berani tampilkan diri kepada ayah..yang bercakap memang ramai.. Tapi yang tampil..tak de.. Kata putus aku hanya dari mulut ayah.. Ya kata dia.. Ya lah untuk aku juga.. Antara aku dengan ayah.. Ayah yang lebih memilih.. Bukan aku.. Kalau kau datang pada aku.. Dan aku layan dengan ramah.. Itu bermakna aku selesa..bila kau tanya kata putus akudan aku kata tanya ayah.. Maka jadilah lelaki sejati untuk berjumpa dengan ayah.. Dari aku sudah ada 50% hanya ayah yang dpt melengkapkan persen nya.. Tapi... Kenapa masih tidak ada yang memahami dan mengerti????

Alangkah bahagianya..kalau ada lelaki sejati yang berani bertemu ayah dan pandai mengambil hati ayah... (╯︵╰,)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

klik iklan ni tak kena bayar pun