Tuesday, February 21, 2012

soal jawab bersama HEST part 1



" baru-baru ni kawan baik saya kawin...ni dah terasa sikit sunyi dah ni....memula lepas habis study hari tu, berpisah dengan kawan-kawan sebab keje...sekarang diorg satu persatu nak kawin...rase sedih la....diorang plak bz keje lg, suami lg...mana de ms utk sy....sebab tu sy nk cari kawan-kawan dalam forum ni, yg senasib ngn saya...at least ade kawan...sekarang pun dah start rase sunyi...sedih...macam mane akk atasi sume tu ek? "


assalamualaikum semua... hai guys... haa tiba-tiba ada slot soal jawab bersama hest eak? tapi ini yang aku nak buat lama dah.. ada beberapa forumer yang bertanya tapi hari ni baru dapat nak up soalan yang ini satu...  soalan ni baru sahaja di utaraakan kepada aku semalam.  Now aku terasa sangat pulak macam aku andartu.. hahaha walhal umur muda lagik. but its ok... memang aku perasan dejavu ini semua... dari dulu macam ni... aku kena alami sesuatu perkara.. supaya aku dapat nasihatkan orang dengan nasihat yang betul... ok lets continue to my answer for this gurl...  tapi aku buat versi bacaan blog eak.. 

dear salju...

                  sebenarnya, perasaan salju tu tak salah pun, pada umur menjangkau 25 keatas, seorang gadis yang masih belum bertemu jodoh.. atau yang masih belum ada pacar... memang akan rasa kekurangan.. akan rasa sedih.. akan rasa sayu dan yang paling rasa adalah SUNYI... nak-nak lagi bila kita melihat kegembiraan memancar pada tiap wajah sahabat-sahabat kita.. nanti percayalah suatu hari nanti akan tiba juga satu perasaan cemburu bila.. melihat family bahagia lalu didepan kita di shopping complex atau tempat umum.

               ok nasihat akak hest untuk salju atasi situasi.  Pertama sekali, cari lah kawan-kawan baru.  yang mungkin lebih sporting dan banyak aktiviti.  sebab dalam situasi ni.. kita memerlukan seseorang untuk berbual.. kalau diam je.. akan rasa macam serabut dan tak lengkap hidup.  tapi hakikatnya, akk hest tak lah menggalakkan sangat kekerapan keluar berfoya nih. sekali sekala apa salahnya.. akak lebih suka minta salju rapatkan diri dengan family.. sebab kadangkala tanpa kita sedar, selama ni kita terlalu lebih kan masa dengan kawan-kawan dari keluarga sendiri.. jadi masa ni lah salju perlu dekatkan diri dengan mak ayah serta adik-beradik yang lain, lagi cantik kalau ada anak buah.. ley main-main dengan diorang...

           selain dari tu.. akak galak kan salju buat aktiviti craft.. cari saje apa-apa DIY kat internet.. atau apa yang salju minat dan buat.. isi masa lapang. ini lagi bagus, selain kebosanan tu terhapus.. salju boleh dapat hasilnya... dan lagik menguntungkan.. kalau ada kawan-kawan nak tempah.. haaaaa kan dah kira dapat outside income tu... tapi kalau kak hest nak tempah.. kira free la eak.. hahahahaha... 

           lagi satu.. salju kena cari terapi untuk diri salju... macam akak... akak minat memasak.. terapi akak memang memasak.. akan akan luahkan semua ekspresi pada structure taste masakan akak.. settle je masak... memang legaaaaa sangat... so, salju kena cari apa yang menenangkan salju.. kalau membaca.. silakan.. kalau minat menulis.. buat lah blog.. tapi minta sangat-sangat.. elakkan diri dari  TIDUR! nanti gemuk.. lagi payah... 

            haaaa... dalam kata gemuk ni kan.. ok .. akak tak tahu macam mana dengan salju.. tapi kalau salju salah seoran dari orang yang terlebih BMI ni.. akak nasihatkan.. supaya salju target untuk reduce your weight atau.. mungkin memang dah kecik.. but reshape your body.. and fitkan.. 

                berkhalwat dengan Allah janganlah dilupakan.. kerana Dia lah tempat paling sesuai untuk kita merintih segala rasa dan duka... memohon segala kekuatan hati dan minda...  mengemis keredhaan dan kebahagiaan... 

selamat mencuba...............  =)            

2 comments:

klik iklan ni tak kena bayar pun