Monday, November 14, 2011

CINTA ITU INDAH ?? PENIPULAH KORANG

apa?? korang tak puas hati dengan tajuk aku ni?? eh betul apa aku kata... salah ke? k..celah mna yang korang kata cinta itu indah??? apa? kasih sayang? diri di hargai? perkongsian? ...uuuuuuuuu tu jerk?? ok.. aku pun mengiyakan.. tapi..... itu hanya ada 15% saje dalam perhubungan lagi 85% semua adalah keperitan dan kesedihan.... TAK PERCAYA??? ok... jom baca lagik...

memang cinta itu indah... tapi.....

- bila si dia ada disisi
- bila si dia kongsi  masalah..
- bila si dia ambil berat dan bertanggung jawab...

betulkan? ada lagi? kalau ada pun... semua itu boleh di kategori pada 3 diatas..benar bukan? ..ok tapi tanpa kita sedar... cinta ini perit....dan sakit... bahkn pedih.... tak percaya?? ok.. kita baca lagi....

- bila dia tak de kat sisi (mood memendam rindu)
- bila mesej kita atau kol dia tak pickup (mood syak wasangka)
- bila dia hanya dengar tp tak tolong solvekan problem kita (mood kecewa)
- bila dia lupa tiap-tiap hari bersejarah hubungan ( mood sadis oooo)
- bila ada orang lain lebih rapat atau lebih mengetahui perihal atau masalah si dia..lebih dari kita, and lebih malang orang itu adalah dominan gender... gosh! ( mood cemburu)
- terlupa nak wish gudnite or gudmorning ( mood mula  pikir dia lupa diri kita)
- bila kita merasa dia bagai sorok sesuatu..walau hakikat apa dia buat untuk kebaikan kita (mood bagai di permainkan)
bla..bla..bla... banyak la lagi.. mls jerk nak taip :P 

see..see.. dari apa yang tersenarai pun.... mana lagik banyak? haaa.. so, apa ku kata betulkan? cintu tu menyakitkan..  dan memedih kan.. kalau kau kata bahagia.. dia adalah sangat-sangat pembohong.. huhuhu... tak percaya.. tanya sesiapa yang free.. no body.. macam piah becok ke.. aku ke... kan...kan... memang akan rasa wa tak stress pun hidup deee.. wa ok jerk... tp yang ada kapel.. pergh dah la keje stress..belajar stress...da chenta pun stress... huhuhu.. haru hidup... ni kata-kata dari kawan-kawan aku, kalau aku dok tanya "mcam mana ko dengan cinta hati.." jawapan diorang senang jer... "macam ko lagi bagus.. tak payah pikir apa-pa..atau rasa apa-apa" hahahahaha... bukan aku kata... tapi diorang yang kata ok.... hhahahahaha...

babai... pikir-pikirkan dan selamat berpikir... ekekekeke


p/s : kalau bercinta boleh..tapi semat dalam hati cinta Allah itu adalah paling agung..dan jangan sesekali cinta 100% dari hati keatas manusia... kerana diri sendiri yang akan sakit... dan manusia itu tak lah kekalnya.. hanya pinjaman saja dari Allah untuk kita merasai kasih sayang sesama insan...cinta yang telus itu adalah cinta kepada Allah ...........................................  smmmmiiiiilllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D



4 comments:

someone someplace somewhere said...

babe... tu la keindahan cinta hehehe.... banyak sakit dari gembira... :D sbb bila sakit sentiasa rasa nk tunduk pada NYa...kalau gembira saja lupa semua... hehee

opinion aku je kot...tpi indah dalam bercinta ni subjective kot :D

hestyrezyuda said...

ekekeke yeke babe... ku rasa mcam mkn dlam jerk kalau rasa macam tu... blh schizo kot kalau aku kena :((

3LiN4 said...

ada kebaikan & kelebihan.... nak tau mn 1 yg byk???!! cepat le cr bf... hehehhehe... kak, bile mau lepak sama gue ha??? hehehhhe...

hestyrezyuda said...

hahahaha insyaAllah dik.... selagi la tak msuk study.. susah nk bg alasan tak balik kampung

klik iklan ni tak kena bayar pun