Saturday, October 1, 2011

suku kisah diri aku (merapu meraban dikala minggu pekse menjelang)



PERGI KO MAMPUS..! itu perkataan yang di salah tafsir sekarang.... ya... susah nak faham diri aku... aku tahu ..aku mengerti sangat-sangat... dan word yang aku guna itu sangat kasar.. ya... KASAR..! tp aku tujukan pada orang yang tak paham aku yang perlu untuk mengutamakan keluarga. ya... yang TAK PAHAM..! adakah anda tidak memahami keberadaan saya??? mungkin ya.. mungkin tidak...nda shja yang mengerti..

setiap orang bagi aku dalah sama... bila ada masalah.. masing-masing akan membuat perangai pelik..ya, termasuk aku.. kau..kau.. dan engkau... sama... macam aku... aku memang akan penjadi seorang pendiam secara tiba-tiba.. melainkan anda bercakap face to face dgn saya.. ya itu adalah saya.. diam seribu bahasa... itu adalah lebih mudah untuk saya berfikir pelan tindakan secara lebih terperinci... setiap waktu... mungkin itu pendapat terbaik aku.. huhuhu. tapi hakikat tiada siapa paham diri aku.. bila aku marah..  bila aku happy..bila aku mahu bersendirian..cara aku menyelesaikan masalah.. apa aku laku kan untuk menjadikan diri aku yang terbaik.. eh dah melalut lagi....yang pasti memang tak kan ada orang paham melainkan bapak aku yang kadang kala sangat sakarstik itu..

aku??? memang macam ni... nak kecik hati...? aku tak de hak nak haramkan rasa kecik hati tu...tp itu aku... manusia sentiasa akan berubah.. perubahan tu samaada di sengajakan atau tidak disengajakan.. macam aku.. dulu aku reply mesej memang panjang berjela..tapi sekarang.. aku lagi selesa.. kalau jawapannya tidak.. kan ku beri "tak" bukan seperti dulu... "tak lah awak... saya tak pasti " ..ouh itu dulu zaman saya budak baru belajar.. tapi sekarang... hanya intipati wajib saja akan di send... bukan setakat pada kawan-kawan.. bahkan pda ahli keluarga saya juga... tak percaya?? minta telefon genggam mereka dan please sportcheck!...melainkan ada, memng tidak memahami ringkasan word.. seperti emak dan ayah saya...masih lagi tak paham saya kan???

manusia yang selalu terasa hati dengan sms saya... adalah elina a.k.a Mrs. Ravi ... dan azlia syaiza... setiap mesej aku reply, ku tahu mereka dalam hati akan kata.. "kenapa dengan kak mim@ kak ima ni... marah kat aku ke? tak suka aku ke?" kan? kan? kan? ... tapi bila mereka mula menelefon dan bercakap dengan aku pada waktu yang sama mesej itu di reply.. intonasi aku sertemerta berbeza dari mesej yang baru sahaja mereka terima... betul kan? sebab itu aku... adalah aku... SMS. Short Message System.. so.. aku mengikut arahan.. short sahaja yang aku taip.. hahahahahaha

apa la ko ni makcik... kejap saya.. kejap aku... memang mabuk la ko... ya... memang aku tengah mabok... bosan lah weyh... niat aku tulis kat sini sebenarnya nak terangkan siapa diri aku.. apa peel aku.. tapi tetiba ku rasa maca... abaikan saja... biarlah manusia lain pikir aku bukan manusia baik... asal aku tahu aku dapat bahagiakan mak ayah aku... huhuhu









10 comments:

Piah Becok said...

sumpah kau mabok todi ni kan???? nak aku tenyeh gigi kau dengan colgate tak? zikir bebanyak weeeeeyyyy

hestyrezyuda said...

iyolah piot.. time kasih bebanyak

3LiN4 said...

tetibe tersedak2.... upenya kak mim sebut2 nama dear.. hahahah.... :P

hestyrezyuda said...

mana ada sebut.. taip jerk.. :P

adi said...

mengikut arahan SMS short Message System memang la baek...cuma jgn Singkatkan Minda Sihat (SMS) da la kan hest ;)betul x? hehe

hestyrezyuda said...

hahaha adi... :P ya betuuuuuuuullll... ades.. rasa-rasanya.. macam tak terkena kat hest ayat last adi tu.. ya..ya.. tak... sipi-sipi kelepek pun tidak... hahahaha

adi said...

nasib bek x TERkena ;) klo kena kan da berdebik sebijik kat hati tu...hahahahaha

hestyrezyuda said...

hahahahaha.. adoi adi ni... :P

adi said...

nasib bek bukan fb kan? klo x da saya klik LIKE da :P

hestyrezyuda said...

hahaha tulah... kadang-kadang macam dah terikut pun ada.. eh adi ada twitter dan fb ke? mai la add hest.. cari jerk hestyrezyuda, add ok..

klik iklan ni tak kena bayar pun