Tuesday, July 12, 2011

adab ke biadab ??


makcik ni nak... bukan le kate mulut ni nak laser nau...tapi makcik ni memang le pantang orang nye.. pantang le kalau orang tak tahu adab bercakap ni... adoi.. makcik ni.. memang le orang kampung.tapi makcik ni tak le bengap nau dalam adab-adab mereply kat dalam pesbuk. cenggini le ceritanye.. biau makcik ceritakan situasi tu.. supaya korang semua tak le tersalah paham ape yang makcik duk bebel dari tadi nih.. k, ceritenye cemni...

aritu, makcik ni adele mereply kat post kawan makcik kat pesbuk tu..hakikatnye, makcik memang le dah jarang benau main reply-reply pesbuk ni... bukan ape..malas je. sekarang ni kan bz.. almaklum le.. studeeennnnnn... makcik balas macam ni..

hest : ko kat opis ke naga? ye..ye.. le keje tu.. hahahaha
naga: yela makcik.. kat opis nih..
hest : naga.. ko kemsalam le ye, ocen ( bukan nama sebenar ) dengan si bare (bukan nama dalam ic) lama nau le plak tak berlaga molot dengan diorang..
naga : amboih ko makcik.. dengan aku tak nak lak laga molot ea....

30 minit berlalu tanpa balasan komen yang seterusnye... tiba-tiba... ada plak notifai komen dari post  si nage nih... makcik pun kelik le... perggghhhhh haaakktuuuiihh...!! (ludah air sirih..jgn lak salah sangka) menyirap pun ade plak makcik ni... ade le sorang pompuan ni mereply...

pompuang bangang : eeeeeeeeeiiiii........ geliiii jerk..... main cium-cium mulut plak diorang ni.. eeee geeeeeeeliiiiii la... eeeee....

pergh macam HAWAU..!... mase ni bedesup jerk baran masuk dalam hati... terus jerk le makcik menaip dengan asap ade kat pale makcik ni

hest : nage.. pompuan ni awek kau ke??? kau tak pernah ajau laga molot???
naga : makcik..jomle lage molot dengan aku.. ko nak tag team ke..nak solo..?

dengan slumber makcik menyaound..

hest : tak payah le nage... ko layan jerkle awek ko tu.. ko nak tag team tenaga ko bukannye ada pun.. kang ada plak ko yang terkulai dulu...

zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasssss...... makcik potong terus dengan maksud yang lain... padan muka ko..!!!!

hello.... buat korang le yang ade ramai kawan dalam list.. kene le tahu.. setiap orang care bercakap baik bahase dan gaye adelah berlainan pade setiap kelompk kawan yang kite ade..kadang-kadang, masuk group A, kita nye ayat skema-skema..kalau masuk group B macam gile-gile, masuk group C dah alim plak gayenye... kalau dah tengok yang ade kat dalam post tu, bukan dari kelompok kawan-kawan kau.. tak payah le kau nak menyampuk dengan "menguot" kate kawan-kawan kepade kawan kau si empunya post tu.. sebab boleh jadik bahase dia guna maksudnye mengikut jalan yang lurus.. dapat pade kau..otak plak sengkat.. tak tahu nak pikir secara variasi... tak ke haru... kang cakap bengap marah... tapi memang BENGAP poooon....


kosa kata makcik

nau - sangat
benau - benar
bengap - tahap IQ rendah
ajau - ajar
lage molot - bercakap kosong @ mengumpat
menyaoun - sound
menguot - quote


~ moral of the story~

kalau rasa tak kenal tu..tapi agak kurang berkenan dengan cara member tu cakap..tak payah la nak komen apa member tu kata.. komen jerkla yang berkaitan dengan post kawan tu saje.. kan tak pepasal..owner post plak serba salah sebab kita nye mulut yang celupar..


6 comments:

Marsha~ said...

hahahah.. siap ade kosa kate...

hestyrezyuda said...

hahahaha.. mesti le kak.. kang yg bukan orang melaka kang.. tak paham2 apa kita kate :P

Piah Becok said...

bapak kesian kat pempuan itu... aku sekali bace pun dah buleh agak dah laga mulut tu bergosip. haihh... saba la jah.... tapi orang memang buleh pikir biru aaaa dengar ayat laga mulot tuh hahahahaha

hestyrezyuda said...

hhahahaha.. eh, yg buat kita pikir biru adalah kita sendiri tau... haaaaa..

ko memang semua ada selit biru :P

3LiN4 said...

hheheheh... ape nk buat kak... benaunya.. dia yg nk cium2 mulut tp xdpt!!! hahahahahha...lalalalal...

hestyrezyuda said...

hahahaha.. dik... ko biau benau dik... hahhaha

klik iklan ni tak kena bayar pun