Monday, June 6, 2011

lagu tema BERTUKAR button

LASKAR PELANGI

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya…

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

overall lirik lagu nih memang aku suka... sebenarnya dari dulu lagik... tapi tak boleh nak letak..sebab sama dengan si ikhlas warisan.. adess... tak best ar lagu sama.. hikhikhik.. but now dia pun dah tak guna.. so aku lak yang ambik.. dengan keadaan diri aku sekarang.. memang tengah happy.. dan berasa aman sekarang... so.. aku pun meng'up'kan lagu ni sebagai tema plak.. tema kena ikut mood.. kang tetiba aku nak lagu TERATAI sharifah aini jangan ada yang mute lak.. hahahahaha.. but this song really nice.. dari seni kata ke muziknye.. yang ni.. bukan official version.. ni unplugged tp kekuatan muziknye... jadi lagu ini memang sedap telinga aku dengar walau dalam version apa pun... so layaaaaaaaaaaannnnn..




2 comments:

HonEyBuNNy said...

datang layan lagu petang2 neh...hehe

hestyrezyuda said...

hahahahaha.... time kasih.. :P

klik iklan ni tak kena bayar pun