Thursday, March 17, 2011

MASA



betul-betul menguji jiwa.... banyak menda yang nak di pikir tapi rasa banyak tido jerk kot sampai tak sempat nak update blog... ntah apa syahdu bilik aku tu agaknye.. asal masuuuuuukk jerk, mata mengantuk.. staaaart jerk landing atas katil, mula la.kompem-kompem akan terlelap.. walau hakikat, tak lah pun duk mnguap beruang banyak kali.. haiiiissshh pelikkk..peliiiikk.. tapi tak pe... aku suka.. hahahahahahaha..

banyak menda aku nak kongsi dalam dairi ni... sebenarnya, aku ter amat lah risau pasal apa??? pasal study aku lah... , aku risau dengan subjek law... sebab kalau open book pun aku masih terkial nak justifikasi kes.. ini kan lagi kalau tak open book.. cenggana ni.. adehh,, dalah aku masih kompius dengan plan baru yang kata nak buka sem ikut antarabangsa tu... ntah aku nye sem ni, di percepatkan atau di perlambatkan.. huih... risau..risau...

next...

kali ni pasal manusia di sekeliling aku... alangkah sedihnya, bila kita menjadi subjek untuk dihasut kebencian.. isk..isk..isk... tak pe... aku tahu dan aku sedar.. dan aku pun memang pegang  kata pepatah 

"bukan semua orang akan suka dengan kita, dgn cara kita, dan tak semua senang dengan kesenangan kita"

tak pe..walau sikit terkilan... kalau ada menda yang tak dipuas hati, atau tingkah laku aku salah.. apa kata tegur..aku tak pernah membantah atau membetah.. macam mana adik elina tegur dan nyatakan apa aku buat sekarang salah, dan aku tak perlu sakit demi mereka yang sakit mental , aku ley jerk terima..itu memang cara aku, tegur kalau ko tak suka cara aku, mungkin memang aku ada alasan tersendiri, dan aku pasti akan bagi tahu kenapa aku perlaku sebegitu.. dan mungkin...mungkin juga... kau boleh perbetulkan balik pemikiran aku yang salah selama ini...ADAKAH MOLEK MEMUTUSKAN PERSAHABATAN DEK KERANA KETERLANJURAN YANG TAK PERNAH DI UNGKAPKAN, ATAU LEBIH MOLEK PERSAHABATAN TERPUTUS SETELAH KAMU CUBA PERBETULKAN KEADAAN? ..ntah.. fikirlah sendiri... AKU TAK PERNAH SESEKALI MENGHASUT KAWAN-KAWAN UNTUK MEMBUANG KAWAN.. TP AKU DIPERLAKU SEBEGITU.. AMPUN MAAF ATAS UNGKAPAN.. TIADA KEMAAFAN SELAGI ANDA TIDAK DATANG MEMINTA MAAF DENGAN SAYA,DAN MENYATAKAN APA PERMASALAHAN ANTARA KITA.. sangat sedeyh la.. tak pelah.. moga suatu hari nanti.. baik kau dan aku, kita dapat petunjuk dari Allah, tentang kebaikan dan keburukan, dan menyedarkan kita.. amiiiinnn...

OK perkara lain... neexxxtttttttt.....

hahahaha, aku sangat happy dan tak sangka, serta tabik la pada adik iena and the team, sebab dapat buat proposal dan complete urusetia yang akan menguruskan gathering GCM2 yang bakal di adakan pada 1 Mei nanti... waaaa... sangat2 teruja.. aku hanya membantu sikit tunjuk ajar macam mana nak deal dgn management desa waterpark.. itu sahaja, dan yang lain di uruskan sendiri iena termasuk melantik kawan-kawan dia membantu menjadi urusetia 'terpaksa' serta segala perbincangan di handle oleh iena.. syabas la dik.. dan tahniah buat kawan-kawan lain yang membantu iena.. kocai, kabus, jiji.. and ETOI, orang lama yang terjerumus untuk kali ni sebab dia design tshirt.. hahahaha.. kalii ni kak mim jadik  peserta jerk ea.. nak merasa hasil kerja adik-adik, walau dia kata ada la yang menolak bila dia minta bantuan tp dia sabar  dan kuat kan diri.. bagus dik * jgn patah semangat ya.. biasa lah adat resam, kadang-kadang orang memang tak dapat nak membantu kita... tapi pape pun SEKALUNG TAHNIAH BUAT TEAM ANDA...
 ** ini baju yang kami sedang promosi skang harga rm19, tahniah etoi ter"realisasi" juga akhirnya

ok... ni pasal pakwe aku nih.. si hensem widad.. adeeh... lagik banyak aku planing nak wat kat dia.. ada jerk plak yang jadik masalah.. tak pasal-pasal, aku rasa aku kena pegi polish and wax juga dia... ntah apa metarial cecair yang jatuh dari kuarters aku tu atas badan dia pun aku tak tahu.. dah tompok-tompok warna putih... aduih, ingat cat biasa, dah basih dengan air pun tak boleh, dah letak yang AMWAY nye barang tu pun tak ley.. dah try letak minyak wangi beralkohol pun tak ley... adesss.. pening makcik.. lagik aku nak tukar kan dia jadik kucing jantan.. lagik plak ada yang tabur hal.. huh..!~ sabar ima.. sabar... huhuhuhuhu..
 ** widad yang hensem.. huhuhuhu


5 comments:

3LiN4 said...

hehehehe... byk sungguh masalah kamu ye kak.. sy mmg setuju 200% subjek law mmg ssh. sebab CGPA sy down pun because i cannot do that subject.sedih gile... sy mmg sgt xboleh la nk menghafal akta jd jawabnya... keputusan sy sgt menghampakan.hhuuh... akak kena usaha kuat skit la tentang tu ye....
xsabar nk gath ngan semua2. lama xlepak2 king... cume rs nya faizal xdpt ikut :( anything will update later k. :*

Piah Becok said...

cian die... tapi kan, hidup tanpa masalah pun tak best jugak kan? cuma kita kena bijak solve masalh tu je.. gud luck cek mek...

oh lupe nak gitau, anda di tag lagi

hestyrezyuda said...

elina : huhu tahu tak pe, walau hakikat masa kecik dulu memang cita-cita nak jadik loyer.. hukhukhuk

datang jangan tak datang,,datang jangan tak datang,,,

hestyrezyuda said...

piah peot.. ya.. betul saya setuju dengan anda 200%... ekekekeke''peot.. ko tak de keje lain asyiiiikkk nak dera aku jerk dengan tag eak.. hampeh tul :-W ... gggrrrrrrrr

3LiN4 said...

itu la pasal kak.... tp hampeh bkn jd lawyer.... jd LOYAR BURUK!!!! hahahahahha....

klik iklan ni tak kena bayar pun