Friday, July 30, 2010

s3r1 L1nDun94n bul4n

.
.
dah lama dah aku perhatikan... =)
hanya senyuman yang bisa aku lemparkan..
titipan doa aku iringkan...
adik-adik aku satu persatu telah bersatu..
etoi & kozek
lysa & ayiep
mery & fard
amoi & raffi
joy & ryn
apai & norm
mayong & mell
ahlip & w-z
ezz & mek
desk & pink
................

dan ramai lagi la kalau nak taip sorang2 kat sini..
sentap???
sikit la...
sebab aku still alone... hikhikhik
apa nak buat kan..
tak jumpa lagik pada yang sudi
ramai yg tertanya2
tapi diorang anggap aku yg memilih..
tak pun...
sayu dan sedih gak..
paling terasa..
kalau aku berjalan sorang-sorang..
once tgk ada kapel lalu, atau family ke..
kompem hati aku sayu giller..
kadang-kadang macam nak menitis air mata..
tapi aku tahan kan je..
itu tak kira lagi..
bila hati aku gundah gulana..
bila ada masalah yang aku terima..
aku tak ley share dengan seseorang yang aku cintai..
korang mesti paham kan..
bila kita share dgn orang yang kita sayang..
lain dari share dengan kawan2..
masa tu.. memang rasa nak meraung..
apatah lagik bila teringat saat-saat kebodohan lalu
tika dipermainkan manusia bergelar JANTAN!!
shit! memang sakit giller...
kadang-kadang terpikir juga..
adakah aku akan bertemu dengan 'seseorang' ?
atau aku memang ditakdir kan keseorangan?
aku sendiri tak ley bayang kan kalau aku kahwen...
ada harapan ke nak kawen??
rasa macam dah abes berserah dah rasanya..
tapi..
Allah lebih mengetahui kan..
mengapa kita tak di pertemukan lagi..
mungkin dari segi tanggung jawab aku lum bersedia...
mungkin juga dari segi emosi yang aku tak bersedia...
mungkin ada dosa yang aku belum bertaubat..
semua tu aku kena kaji balik..
dosa aku berduyun-duyun..
takpelah..
aku tenang kan diri..
aku kena relaks..
dan jangan pikir..
walau pun keadaan keliling banyak mendesak aku..
ibu bapa..
kawan-kawan..
saudara mara..
aku kena tabah dan kuat..
senyum.. senyum..senyum..

kini.. genap setahun aku bersendiri...
aku hanya berharap..
moga Allah memperkenan kan semua doa2 ku dan ibu bapa ku.. amin
.
.



3 comments:

~caHaYa MaTaKu~ said...

thanks...ade gak name saya nyelit...
kak..tabah k..
sentiasa doakan jodoh akak...insyaAllah
Allah menguji hamba2 nya....
love u

Acap Smile said...

knape kak?? ilek laa adik camni je. heheh.. xtau laa kan.. jodoh sume kat tgn tuhan.. Dia da tulis awal2 da. acap doakan smoga akak cun2 slalu.. dan dipercepat kn jodoh serta dipermudahkn rezki... amin..
akak nk YM.. ;D

hestyrezyuda said...

hahaah time kasih acap.. sebab doakan akk cun selalu.. ekekekeke... amin.. atas doa2 acap...

aik tukar id ym lagi ke cap?

ni ha amim_cute@yahoo.com.my

klik iklan ni tak kena bayar pun