Monday, January 19, 2009

LELAKI.. OH.. LELAKI..

hm.. nama pun lelaki kan?
pening gak aku nak pikir pasal peel diorang ni..
kali ni pasal kes apa???
haaaa... pasal apa tau.. pasal...

LELAKI DAH KAWEN MASIH MENGAKU BUJANG

kes ni timbul start dari masa aku kat room.
adalah satu hari tu aku pm sorang hamba Allah ni.
actually aku jarang jumpa but selalu pm
diakata dia bujang..
so aku entertain dia sebagai bujanglah kan..
kira ada manja2 subuh sepi'e laa.wakaka
tapi aku plek sebab dia entertain aku, not like friend but more like younger sister
so aku sangat pelik bukan siket.
aku banyak kali minta no kontek dia (memang peel aku lah nih minta no orang)
but dia tak pernah nak bagi. dia cakap dia tak pakai cellphone..
aku nih ngokngek percaya lah kan?? so, aku bagi jerk no aku..tapi..
seingat aku...kali nih dah 4 kali sebenarnya dia minta no aku bila aku suh kol.
aik???? ini menimbulkan keraguan dan kecelaruan yang teramat nih... hmm
so bila aku kaji.. aku selidik.. aku dapat banyak point.
so aku pm dia hari tu..
aku tanya..
"awak dah kawen kan???

dia jawab
"tak lah.. belum lah.. mim nih. kenapa asyik tanya je?"

aku jawab plak
"pelik sangat lah awak.. bila mim tgk balik kan semua situasi.
mim rasa awak dah kawen...
awak.. mim tak kisah pun kalau dah kawen..
kawan je lah.. apa masalahnya
kawen ke, tak kawen ke.. sama je"

dia terdiam. dia mula tanya aku
"macam mana mim ley ter pk pula saya dah kawen?"

aku pun kuarkan fakta2 aku..aku cakap
"yelah awak.. kalau pk balik ea.. k..
1) kalau lelaki umo macam awak nih, tak kawen lagik.. selalunya
dia menjadi kan laman sembang nih sebagai platform untuk
dia cari calon. tapi saya tgk awak tak..
2) saya penah test mengorat awak.. tapi awak wat derk dan
entertain
saya macam adik awak
3) kata tak pakai cellphone??? kalau betul macam mana awak
ley keje tgk site atau g outstation?
4)pastu awak minta no phone saya banyak kali
kalau awak betul pakai publicphone je
mesti awak akan simpan no saya betul2
5) awak chat time opis je.. kat umah tak plak. plek tu..

dia agak terkejut juga

"waaah, amim.. ko nih mengkaji betul la"

aku sengeh jer..pastu aku usha lagik

"betulkan ko dah kawen?? ala, kalau dah kawen, aku ley je kawan. asal?? ko takut market ko jatuh, then chatters tak mau kawan dengan ko??? ko jgn silap, bukan semua gurl macam tu..
kalau ko kata kawan.. kami paham la.. kawan je la kan? apa masalahnya??"

dia diam sejenak...
"mim ko tak kisah ke kawan dengan orang yang dah kawen?"

aku senyum, dia nak terus terang nih.. aku mengayat lagik
"no hal bro.. aku nye kawan2 ramai gak yg dah kawen.. laki orang.. bini orang sume ada"

dia diam jap..
"aáh lah mim, aku dah kawen dah.. dan aku memang ada cellphone, ko jgn bagi tahu orang mim. ko je yang tahu nih.aku tak bagi tahu sesape pun.."

aku senyum.. dan janji kat dia tak kan bagi tahu pasal status dia tu..
aku tanya gak nape tak nak ngaku.. dia juz kata memang susah nak market.. hurmmm..
pelik.. pelik..
pastu sabtu lepas aku ada dengar citer kawan si etoi pun kawan denga laki orang, sebab laki tu mula2 tak ngaku dah kawen.. brudu cakap dia nye kawan pun ada wat macam tu dan dia penah nasihatkan jgn main kan perasaan gurl.. kesian..
tapi aku plek.. nape eak?? lelaki nih tak nak terima hakikat yang dia dah kawen dan susah sangat nak ngaku dia dah kawen?? huhuhuhu..
lelaki.. oooo.. lelaki.. payah sangat korang nih....


6 comments:

ramzan said...

yang dah kawin layan..

yang solo??

hestyrezyuda said...

apa kes nih????
lari tajuk la bro..

sometime sometime sometimes said...

ape kes ni bro? ko salah timing ni... klu nk komen pasal yg solo tunggula die nye next entry ke..ok? apa daaaaa kawen ke solo ke... kawan ttp kawan.. but ape pon balik pada ketentuan nya.. jodoh xtentu pada siapa dan bila mau dtg ya... jdi byk2 mintak tolong allah tunjuk kan mane jdoh kte makanya xkire yg dah kawen or solo kemingkinannya ada asal saja allah KATA YA :)

rose emely said...

kadang2...lebih baek layan yg dah kawen. tau n reti bahasa jaga hati kita. nak banding ngan yg solo nih...lbih pd ego!!! fikir diri sendiri!!! konon nak bercouple...tapi tidak bertindak sbgai insan disisi yg diperlukan...

hestyrezyuda said...

uik.. mak aih.. emosi sungguh siti ellysa..a.k.a anaknda rose emelly.. :D

ramzan said...

baik..

faham...

klik iklan ni tak kena bayar pun