Friday, April 15, 2016

SALAH SATU PERKARA BUAT PEREMPUAN TERSENYUM..

assalamualaikum and very good evening friends..

ya, hari  ni nak bercerita salah satu perkara yang membuatkan seseorang perempuan boleh tersenyum..
cuba bagi tahu ima, perempuan mana yang tak suka DIBERI bunga?
ya..mungkin dia bukanlah penggemar bunga..
tetapi kalau diberi bunga sekuntum, pasti dia tersenyum...
inikan pula kalau sejambak..dan apatah lagi sejambak dan coklat..
nyum..nyum..
senyum sampai ke telingakan? tak kurang pasti ada yang sebak...
pasti...............
jangan tipulah...
sebab?
sebab yang bagi adalah orang yang dekat di hati, kan?
apa keje gila pulak, orang yang tak de kena mengena nak bagi bunga pulak kan?
adik beradik pun tak kan bagi bunga.. ayah kita pun tak kan?
so paham-paham lah jenis manusia bagai mana yang akan bagi bunga pada seseorang..

so.. pada lelaki dekat luar sana..sekiranya bergaduh-gaduh manja, boleh la bagi bunga pada isteri anda.. awek mungkin (kalau tak rasa rugi la...kihkihkih) lebih digalakkan kepada IBU kita.. 
jangan dilupa wanita gagah perkasa itu ya...

so.. rentetan dari perkara di atas yang dibincangkan ini, aku dengan sepenuh hati mengaku, sebelum ni aku agak septikal juga dengan kisah-kisah bagi bunga ni.. dan aku agak keras juga orangnya.. memang tak berapa minat bunga ni..

tetapi....

TAAAAADAAAAAA ...........




YA...aku telah menerima sejambak bunga beserta sebunkus coklat oleh seorang lelaki. memang agak terkejut juga..memang macam nak menangis.. ofcoz la... sebab mak ni nampak je ganas nyah... tapi dalam hati yaAllah lembuuuuuuuuttt... kihkihkih.

mamat yang bagi ni nama dia Shwan.. (shawn..please forgive me for write here our story) ya, seperti namanya dia seorang lelaki cina.. jujurnya dia memang seorang yang baik la. sepanjang kenal dia, memang banyak nasihat yang dia bagi pada aku terutama dari segi kesihatan. dia banyak build up inner spirit aku juga lepas tahu aku OKU. bunga itu adalah first date kami.. ya, pada bekas-bekas kekasih ku.. minta maaf ya.. saya hanya boleh mengakui.. dating dengan shawn adalah dating yang paling bermakna and make me feel real dating and how be a lovely person.. shawn tak romantik macam dalam drama melayu..tetapi sangat caring..caring yang orang tak nampak pun. makna orang tengok kitorang jalan tak la meluat-meluat sebab tak la sampai nak berpaut pinggang berusap pipi what so ever. sebab bagi shwan. JANGAN NAK POYO . ya itu yang dia kata. hhahahaha..but then.. ini menjadi memori terindah.. ya itu yang shwan cakap.. dia tak berterus terang.tapi aku rasa mungkin masalah agama yang kami berpisah. aku pun jujurnya tak nak dia masuk islam sebab nak kawen dengan aku. nanti dia tak rasa kemanisan islam. jadi biarlah dia pergi..ada hidayah untuk dia.. adalah nanti.. 

Shwan.. ima harap, shwan dapat jumpa perempuan yang baik dan boleh jaga shwan.. tak care bro.. you are awesome! jaga diri baik-baik k...

dan aku? teruskan perjalanan.. 


1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

klik iklan ni tak kena bayar pun